1 mars 2024

Flytande svart tvål mot eksem

Flytande svart tvål mot eksem

Afrikansk svart tvål är en traditionell tvål från Ghana. Det sägs att den svarta tvålen ska rengöra på djupet samtidigt som den har en mild exfolierande effekt. African Black Soap ska vara extra bra för fet hy, acne och t ex eksem. Tvålen kan användas till hela kroppen och finns både i fast och flytande form.

Jag har provat på några olika varianter tidigare både fast och flytande men även om de givet ganska bra resultat och de dessvärre varit för uttorkande. Jag har ju ganska torr och känslig hud men lider av eksem av olika karaktär och det är i det syftet att behandla eksemen som jag valt att använda den afrikanska svarta tvålen men som sagt upplevt att den varit lite för uttorkande på övriga partier. Därför blev jag jättenyfiken när svenska Loelle Organic Beauty  tagit fram en flytande svart tvål som just ska vara mer fuktgivande än många andra.

Loelle Liquid Black Soap

Loelles flytande svart tvål innehåller en bas av sheasmör och kakao aska. Innehåller även bl a salt från döda havet, gurkmeja, neem olja och aloe vera. Loelles Liquid Black Soap tillverkas för hand av ett kvinnokooperativ i Ghana. Innehåller inte palmolja. Rik på vitaminer och mineraler.

Mitt utlåtande 

Tvålen kommer i en mörk plast flaska med pump av bambu. Den flytande svarta tvålen jag tidigare testat var rätt så tjockflytande. Loelles har en lättare mer flytande konsistens.

Flytande svart tvål mot eksem

Tvålen innehåller inte eteriska olja så doften är mild och neutral med inslag av naturen helt enkelt. Jag använder den här tvålen mestadels till kroppen. Några pumptryck i handen och några droppar vatten skapar ett lätt lödder som jag sedan applicerar på fuktad hud som en vanlig dusch produkt. Pumpen kan ibland klogga igen, så det först kommer ut en liten klump. Det brukar jag lösa med att rensa lite med vatten och en tandpetare efter jag använt tvålen.

Lite uttorkande är tvålen men det är ju lite av den effekt som efterfrågas men jag tycker att Loelles flytande svarta tvål är betydligt mer återfuktande än de andra jag testat.

Loelle African Black Soap 250 ml ca pris 179 kr

Ingredienser/INCI: Shea Butterate, Sodium cocoate, carbo medicinalis vegetable, maris sal, aloevera juice, lime juice, cam wood, tumeric powder, neem oil, aqua.

Här kan ni läsa lite mer om Loelle och kvinnokooperativet i Ghana – Artikel Naturligt Snygg Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.