5 mars 2024

Probiotisk Foundation med SPF 30

Probiotisk Foundation med SPF 30

Probiotisk Foundation med SPF 30

Probiotisk Foundation med SPF 30

Sydafrikanska hudvårdsmärken Esse Probiotic Skincare lanserade två produkter förra året med solskydd. En renodlad korall vänlig solkräm SUNSCREEN SPF 30 samt en FOUNDATION SPF 30. Solkrämen har jag inte testat men däremot Foundation. 

Flytande Foundation

Foundation innehåller bl a Pre- och probiotika, Aloe Vera, Jojoba, Sheaoil och Baoba extrakt. Färgen kommer från naturlig järnoxid och titandioxid. Foundation är doftfri med milda konserveringsmedel och biologisk nedbrytbara förtjockningsmedel. Kommer i airless pumpflaska.

Prebiotisk Alpha-Glucan Oligosaccharider och Inulin bidrar till att upprätthålla och nära hudens goda bakterier.
Probiotiska extrakt av Lactobacillus och Lactobacillus ferment, balanserar mikrofloran.
Aloe Vera och Jojobas olja gör denna foundation lämplig för känslig hy.
Extrakt av Baobabfrukt är antioxidant och prebiotika.
Tokoferol och Vitamin-C ger ett antioxidant skydd samt jämnar ut hudtonen.

Rätt nyans

Foundation finns i 10 olika nyanser i både rosa och beige ton. Täckningen ska vara medium. Att hitta rätt nyans är ju A och O. Om man inte har någon fysisk salong/butik som säljer Esse Skincare in närheten, erbjuder många webbshoppar att man kan beställa prov. Det är att rekommendera.

Mitt omdöme

Jag har Foundation i nyansen #3 vilken jag tycker man kan likna med nyans neutral/medium beige, som jag brukar ha i andra foundations. Förpackningen är smidig och airless pump ger lagom med mängd. Bättre mindre åt gången och sedan eventuell addera mer. 

Probiotisk Foundation med SPF 30

Jag brukar trycka ut en klick på översidan av handen, med fingrana lägga lite på kinderna, näsan, pannan och hakan. Blendar sedan med en lätt fuktad makeupsvamp  så att foundation lägger sig fint och blir ett med huden. Konsistensen är fyllig och mycket mjuk att applicera. Även om den här foundation har en medium täckning upplever jag att den reflekterar så pass att den fyller mina krav för en bra täckande foundation som samtidigt ger ett naturligt resultat. En foundation som ger huden en fantastiskt glow och samtidigt döljer lite skavanker. 

Huden hålls mjuk och återfuktad under hela dagen. Makeupen håller sig fräsch och det bästa av allt är att när det är dags för rengöring, är det väldigt lätt att tvätta bort all foundation. 

Probiotisk Foundation med SPF 30

Esse Probiotic Skincare Foundation ca pris 699 kr 30 ml 

Ingredients/INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Isoamyl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Oil *, Squalane, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Shorea Robusta Resin, Hydrogenated Vegetable Oil, Adansonia Digitata (Baobab) Fruit Extract, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Polymnia Sonchifolia Root Powder, Inulin*, Lactobacillus, Lactobacillus Ferment, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Oleate, Ascorbyl Palmitate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Glycerin, Aqua, Sodium Anisate, Dehydroacetic Acid, Sodium Phytate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hydrogenated Lecithin, Iron Oxides (CI 77491, CI77492, CI77499), Titanium Dioxide (CI77891) *ingredients from organic farming 99,97% av ingredienserna är naturliga. ekologiska.58,00% av ingredienserna är ekologiskt certifierade.Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.