1 mars 2024

Naturlig nagellacksbortagning

Naturlig nagellacksbortagning

Naturlig nagellacksbortagning
Nagellack och removers

Egentligen finns det väl inget som är helt naturligt i varken nagellack eller removers men så rena som möjligt utan de värsta skadliga komponenter för både människan och moder natur.

Det finns faktiskt flera nagellacksbortagningar som säger sig vara eco-friendly men många luktar fortfarande så starkt, så är man känslig retar den doften väldigt rätt andningsorganen.  Med det sagt förstår ni att jag vill ha så nästintill doftfri som det går 😉

Jag har testat två stycken olika så kallade naturliga nagellacksbortagning.

Den ena är sojabaserad och den andra ska innehålla biologiskt nedbrytbara ingredienser och vara säkra för miljö och människa. Båda ska fungerar att ta bort alla typer av nagellack men rekommenderas inte för syntetnaglar.  Båda är veganska och cruelty free.

Fresh Therapies

Naturlig nagellacksbortagning

Kommer i en glasflaska och innehåller 50 ml. Har en mild doft av citron. Tycker inte att den irriterar luftvägarna speciellt utan får godkänt i den bemärkelsen. Tar bort nagellack bra tycker jag utan att man behöver gnugga för livet. Lämnar en lite oljig hinna på nagel som man sen tvättar bort det mesta av. Det verkar dock som den inte finns i Sverige längre, tidigare hade naturelleshop.se den i sitt lager.

Fresh Therapies Natural Nail Polish Remover

Ingredients/INCI:  Dimethyl  Glutarate – Dimethyl Adipate – Dimethyl Succinate – Ethylhexyl Palmitate* Limonene* – Citrus Aurantifolia Oil* – Citral* – Linalool* *vegetable derived. All these ingredients are biodegradable and safe for the environment as well as you. This product is not tested on animals, is suitable for use by vegans also.

PRITY NYC

Naturlig nagellacksbortagning

Sojabaserad nagellacksbortagning med doft av citrongräs, finns också som doftfri. Kommer i återvinningsbar plastflaska. Finns i två olika storlekar. Doften är mild och jag tycker inte den är irriterande. Tar bort nagellacket effektivt. Den här removern är rätt så oljig så naglarna känns väl insmorda under processen. Ska du måla naglarna direkt på nytt bör du vara extra noga att få bort oljan från naglarna.

PRITY NYC Soy Nail Polish Remover 

INGREDIENSER/INCI: Methyl Soyate, Dimethyl Apidate, Dimethyl Gluturate. Lemongrass

Finns hos bl a piggabutiken.se swedishbeautyfactory.com
Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.