16 april 2024

Compact Cream Foundation

Compact Cream Foundation

Compact Cream Foundation
Compact Cream Foundation vs Compact Powder Foundation

Compact Cream Foundation och Compact Powder Foundation skiljer sig ganska mycket även om den sist nämnde ger en krämig känsla på huden så är det fortfarande mer som ett puder som har mycket bra täckning.

Min hud är lite för torr för den varianten. Så jag föredrar Compact Cream varianten då de oftast ger en bra täckning och framförallt inte innehåller vatten. Perfekt när det är minusgrader. Dock tycker jag att en del kompakta kräm foundation kan ge lite för kraftig täckning vilket på min hud inte ser snyggt ut alls.

Compact Cream Foundation

Compact Cream Foundation från franska märken boho green cosmetics  kommer i en liten rund burk tillverkad av återvunnet material. Boho Compact Cream Foundation ska ge hög täckning och en silkesmjuk finish. Den innehåller bl a solrosolja och aprikosolja. 100% naturlig sammansättning som ska återfukta och skydda huden. Finns i 4 nyanser. 

Mitt omdöme

Jag har faktiskt vid flertalet besök hos Happy Food Store varit och spanat in den här lilla burken men det har inte blivit något köp förrän vid mitt senaste besök. Jag valde nyans 02 beige clair. Min hudton är väl närmast medium ljus med neutrala undertoner och passar bäst med att de går åt beige än rosa. Den här nyansen blev faktiskt perfekt för min hudton just nu.

Compact Cream Foundation
täckning

Konsistensen är verkligen mjuk och lätt att applicera på huden. Jag brukar först använda en plattare borste/pensel och ta upp lite foundation ur burken. Applicerar sedan med den platta borsten med lätta penseldrag i på kinderna, hakan, näsan och pannan.

Därefter tar jag en lätt fuktad makeupsvamp och duttar med lätta rörelser så foundation jämnas ut. Den är verkligen silkeslen, inte helt matt utan lämnar en liten glowing finish.

bo green makeup Fond de teint 4,5g ca pris 159  kr 

Ingredients/INCI

Sunflower oil decyl esters, Hydrogenated olive oil stearyl esters, Silica, Cera alba*, Zea mays starch*, Prunus armeniaca kernel extract, Candelilla cera*, Stearyl behenate, Oleic/linoleic/linolenic polyglycerides, Limonene, Tocopherol, Prunus armeniaca kernel oil*, Citrus grandis peel oil*, Sodium riboflavin phosphate, Linalool, Alumina, [May contain (+/-): CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499]. * = ekologisk. Cetifierad Cosmebio
Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.