19 april 2024

Handkräm med kolloidalt havre

Handkräm med kolloidalt havre

Handkräm med kolloidalt havre
Handkräm med kolloidalt havre

Den här tuben med handkräm kommer från svenska märket Dr Sannas. Den innehåller bl a bl.a probiotika, Omega 3-6-9 och ekologisk havre, kokosolja, raps och solrosolja.

Handkrämen ska ha en skyddande och vårdande effekt och mjukgöra torra händer med en doft av lindblom och bergamott. Kommer i plasttub med snäpplock samt innehåller 75 ml.

Havre och beta glucaner

Det som är intressant tycker jag är just effekten av havre som innehåller beta glucaner har visat visat sig ha lugnande samt anti-inflammatoriska egenskaper så de lämpar sig perfekt för en extra känslig hud (eksem, atopiker mfl) 

Mitt omdöme

Konsistensen är både lätt men fyllig på samma gång. Den är väldigt mjuk att applicera och man känner att huden för en skyddande hinna men ej kladdig. Handkrämen absorberas snabbt in i huden men den skyddande hinnan försvinner inte. Har en mild doft av lindblom och bergamott.

Handkräm med kolloidalt havre

Då eksem och känslig atopisk hud är min vardag så är ju händerna väldigt utsatta i normala fall. Nu i dessa influensatider och påverkan av Corona-viruset spridning så tvättas ju händerna mer ofta och mer grundligt. Handsprit vare sig det är vanlig eller ekologisk (eteriska oljor)blir i längden uttorkande. Men vad gör man inte för att försöka skydda sig själv och andra från spridning.

Kontentan av allt detta tvättade blir (i alla fall för mig) riktigt fnasig hud på knogar och händer. Så handkräm är något som är ett måste mer än någonsin! Dr Sannas Handkräm fungerar jättebra på mina händer och den ger både en viss lindring mot klåda, känns läkande och mycket skön att applicera även på en fnasig och sprucken hud.

Dr Sannas Handkräm med kolloidalt havre 75 ml ca pris 179 kr

Ingredients/INCI

Aqua, tistelfröolja (Carthamus tinctorius seed oil)*, glycerin (växtbaserad palmoljefri)*, rapsolja (canola oil), kokosolja (cocos nucifera oil)*, broccolifröolja (Brassica oleracea italica seed oil)*, cetearyl olivate (från oliv), Lactobacillus ferment (fermenterad probiotika), sorbitan olivate (från oliv), kolloidalt havre (Avena sativa kernel flour)*, Myrica Cerifera Fruit Wax (från handplockade lagerbär), xylitylglucoside, sodium dehydroacetate , tocopherol, Acacia senegal gum, anhydroxylitol, xanthan gum, eterisk olja från bergamott (Citrus aurantium bergamia peel oil), xylitol, eterisk olja från Ho löv (Cinnamomum camphora leaf oil, äppelsyra (Malic acid), eterisk olja från lindblom (Tilia cordata oil) limonene, linalool, geraniol, farnesol, eugenol, citral

*ekologiskt certifierad VeganskShare some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.