19 april 2024

Balsamspray och Hårvax från Bruns Products

Balsamspray och Hårvax från Bruns Products

När det kommer till hårtvätt har jag märkt att den senaste tiden räcker det faktiskt för mig att bara använda schampo och skippa balsamet när jag använder ett bra återfuktande schampo. Balsam brukar jag använda emellanåt som inpackning.

Däremot när det kommer till värmeskydd och styling har jag väldigt svårt att hitta fram till produkter som min hårbotten och hår kommer överens med. Naturliga produkter innehåller oftast en mängd av eteriska oljor vilket min hårbotten/huden närmast ofta inte kommer överens med. Viss mängd/typ av eteriska oljor kan fungera men oftast reagerar jag på även på det.

Balsamspray och Hårvax från Bruns Products

Bruns Products har en mängd olika schampon och balsam, samt stylingprodukter och ALLTID en motsvarande helt oparfymerad produkt. Hur många erbjuder det? Inte många alls! Alla Bruns Produkter är handgjorda i Sverige. Så här tycker jag om Balsamspray och Hårvax från Bruns Products.

19 Oparfymerad Balsamspray

Ska passa alla hårtyper, vårdande samt ge fukt och näring. Kan användas i både vått och torrt hår. Innehåller bl a jojobaolja, sheasmör, avokadoolja och aloe vera. Kommer i grön plast flaska med pumpspray. Finns i 50 ml samt 200 ml. Den med doft heter Sprudlande Tangerine nr 18.

Mitt utlåtande av Oparfymerad Balsamspray

Jag valde att köpa 50 ml, det är en perfekt prova-på-storlek och ta-med storlek. Jag använda den efter tvätt när jag väljer att torka eller styla håret med värme. Även ibland när jag låter håret lufttorka, det gör att mitt hår känns lite mer fylligt.

Det här är nog den första spraybalsam/värmeskydd som min hårbotten/hud tolererar utan större klagomål ;). Även det kanske ger ett mer välbefinnande med en doftsatt produkt så är jag tacksam att det även finns helt doftfria alternativ med snälla ingredienser.

Balsamspray och Hårvax från Bruns Products

19 Oparfymerad Balsamspray – 50 ml ca 79 kr, 200 ml ca 229 kr

Ingredients/INCI: Aqua, Cetearyl Alkohol (coconut), Cetaryl Glucoside (corn and coconut), Behenamidopropyl Dimethylamine (rapeseed oil), Glycerin (corn oil), Cocos Nucifera (coconut), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Persea Gratissima (avocado oil), Vitellaria Paradoxa (shea butter), Lactic Acid (veg), Simmondsia Chinensis (jojoba oil), Dehydroacetic Acid (natural preservative).

30 Välklädd Svartpeppar Hårdvax

Ska passa alla hårtyper, skapa volym, rufs, mjukhet och stadga. Ge en matt torr finish.Vara närande, lugnande, energigivande med doften av svartpeppar, lakrits och lime. Innehåller bl a bivax och mandelolja. Finns även doftfri. Kan användas i både torrt och vått hår. Kommer i en rund burk.

Mitt utlåtande Hårdvax 19

Konsistensen är kompakt. Eftersom det är burk så använder jag en spatel att ta upp innehållet.  Vilket förmodligen inte är nödvändigt till denna. Det behövs bara en liten mängd vax som jag sedan värmer upp med händerna och applicera med att krama in i håret. Den ger verkligen mitt hår en bra volym och mer struktur. Doften på vaxet är milt inget som sticker ut men har en varm doft med kryddiga inslag av svartpeppar och lakrits även en hint av lime.

Jag upplever inte att håret känns kladdigt eller torrt mer att det ger stadga. Vaxet är inte svårt att kamma ur och håller bra en hel dag. I mitt hår sitter effekten av den fylligare strukturen kvar fram till nästa hårtvätt. Vaxet tvättas lätt bort och lämnar inga rester. 

Balsamspray och Hårvax från Bruns Products

30 Välklädd Svartpeppar Hårdvax 50 ml 289,00 kr 

Ingredients/INCI: Cera Alba, Calcium Carbonate, Magnesium Carbonate, Prunus Amygdalus Oil, D-Phantenol Glycerine, Thocopherol Helianthus Anuus Seed Oil, Piper Nigrum, Illicum Verum, Citrus Arrantifolia.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.