19 april 2024

De här solskydden kör jag med i sommar

De här solskydden kör jag med i sommar

Förra året köpte jag Solskydd SPF 30 från Dr Sannas, men öppnade aldrig den tuben då jag använde upp de som redan var öppnade först. Så den kunde jag spara och börja använda den här säsongen 🙂 Annars brukar jag se till att alltid köpa nytt inför varje  säsong. Dessutom har ju de flesta solskydden en hållbarhet på 6 månader efter öppnandet.

Köpte även ett Lip Balm med SPF 20 från AnneMarie Börlind som har en hållbarhet på 36 månader efter öppnandet. Så den får hänga med i sommar också.

Favorit från förra året

Jag har även satsat på ett säkert kort från förra sommaren med att köpa SUN 20 Weightless Sun Milk från Mádara. Den är behaglig att applicera, ger ett bra skydd och håller huden återfuktad riktigt bra.

Kosttillskott med betakaroten, selen, koppar och zink

Jag kör på i år igen med kosttillskott som innehåller betakaroten, selen, koppar och zink – SOLA – 1 kapsel per dag. Jag upplever att tillskott av betakaroten hjälper till att ge min hud en djupare solbrun nyans snabbare. Just det här märket fungerar bra med mig och min kropp. En del tillskott av betakaroten har visat sig ge mig utslag typ kvisslor och även viss klåda. Så det gäller att hitta fram till en sort som ger effekt och är snällare mot kroppen. 

Keps och solbrillor

Är ett måste i solen, för mig i alla fall. En bred solhatt är ännu mer perfekt fast det har jag inte skaffat mig någon. Keps är enklare även att ta med sig.

De här solskydden kör jag med i sommar

Foundation – CC Cream med solskyddsfaktor

Jag har lite kvar av min foundation med SPF 30 från Esse Skincare. Den är helt fantastisk på alla sätt. Sen har jag köpt hem en stor favorit som får ta över och det är City CC Cream med SPF 15 från Mádara. Mádaras CC Cream håller huden bra återfuktad och ger ett härligt glow. Inte direkt täckande med definitivt high quality reflekterande.

De här solskydden kör jag med i sommar

Brun utan sol till benen

Det kritvita benen får sig några omgångar av brun utan sol så de får lite färg redan till en början nu när man kan börja gå barbent. Det är svårt med brun utan sol produkter tycker jag, att få till det till en lagom lätt gyllene och jämn nyans på huden.

De här solskydden kör jag med i sommar

Benen fick sig en omgång med Eco by Sonya Invisible Tan Medium/Dark. Jag skrubbade benen kvällen innan och smörjde in dem ordenligt med fuktgivande lotion. Smörjde lite olja på torra partier samt att huden var återfuktad innan applicering av krämen. Det här brun utan sol krämen ska ge en gradvis solbrun nyans och efter ca 8 timmar ska en gyllene solbrun nyans träda fram. Jag smorde in benen på eftermiddagen och sedan på morgonen duschade jag av benen med duschkräm och vatten.  Jag tycker det blev riktigt bra. Både nyansen och relativt jämnt.  Den lätt solbruna nyansen har faktiskt hållt i sig i 3 dagar nu.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.