19 april 2024

Elva år idag!

11 år idag

Grattis Bloggen elva år idag!

I år har Pandemin Covid 19 naturligtvis ställt till det och påverkat mycket och med största sannolikhet för vi nog lära oss att acceptera nya levnadssätt framöver. 

Jag tycker mig dock ha sett en stor förändring inom bloggvärlden under de senaste åren gällande hudvård och makeupbloggar. För några år sedan upplevde jag att även vi mindre bloggare hade möjlighet till en ganska bra kommunikation med kosmetikaföretag och PR Byråer. Nu är det de stora influensers som prioriteras. Jag kan i och för sig förstå det, då når de olika företagen ut med sina produkter till fler personer även om det många gånger inte direkt är kvalité (bara nämna och visa upp produkter utan att skriva om dem) på inläggen de skriver men företagens produkter nämns och det verkar vara det som räknas i dagens läge. Det tror jag ha gjort att många slutar lägga ner tid på att ha en blogg och går över till Instagram, eller lägger ner skrivandet helt.

Att lägga tid på att blogga eller gå över till Instagram-blogg

Det tar större anspråk i tid att ha en blogg och att ha valt att skriva på det sättet att man vill förmedla ett mer innehållsrikt inlägg samtidigt som man skriver om en eller flera produkter. 

Jag använder gärna Instagram. Jag brukar alltid uppdatera där när jag skrivit ett nytt blogginlägg. Instagram är perfekt att lägga upp bilder och mindre innehåll som inte riktigt är tillräckligt innehållsrika för ett blogginlägg.

Med det sagt

En reflektion efter att ha bloggat nu om hudvård och makeup i 11 år.  Jag kommer nog fortsätta med min blogg ett bra tag framöver till. Det är fortfarande ett intresse med att sätta ihop en text, ta fram underlag så texten blir innehållsrik, fota produkter och redigera mm. Jag har mina trogna läsare (även om det inte är tusentals) och det tillkommer alltid några nya via Instagram lite då och då.

Grattis till mig och bloggen som hållit ihop i 11 år och inte ger upp!

Stort Tack till all läsare och bloggkollegor som ger feedback!

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.