19 mars 2024

Skin Equal Foundation från Mádara

kin Equal Foundation från Mádara
kin Equal Foundation från Mádara
Skin Equal Foundation från Mádara

När Mádara Organic Skincare lanserade sin makeupserie förra hösten blev jag direkt nyfiken på deras Skin Equal Soft Glow Foundation. Den fick dessutom mycket positiva bedömningar vilket naturligtvis gjorde den ännu mer intressant. Så nu ett år sedan beställde jag äntligen en flaska av denna Foundation.

Beskrivning

Skin Equal är en ny generation av vegan makeup som smälter in i huden och lämnar ansiktet med ett friskt och mycket naturligt utseende. Produkten är också bra för män. Lätt smink är lätt att applicera och då kan du uppnå önskat resultat. Den fuktgivande kompositionen som innehåller läkande vegetabiliska oljor med blåbärsextrakt ger huden antioxidanter och hjälper till att förhindra tecken på förtidigt åldrande. Lämplig för alla hudtyper i alla åldrar, idealisk för normal till torr hud

Innehåll

Equal Soft Glow Foundation innehåller bl a aloe vera, ris vax, frukt vax, solrosfrö vax, blåbärsextrakt, hyaluronsyra, zinkoxid och titandioxid (SPF15). Den är vegansk och certifierade Cosmos Natural ECOCERT 

kin Equal Foundation från Mádara

Equal Soft Glow Foundation kommer i glasflaska med pump.  Jag föredrar att foundation kommer i glasflaska eller tub och perfekt när det är med pumpdosering =) 

Mitt ömdöme

Jag hade nog förväntat med en tunn halv rinnig konsistens men blev glatt överraskad åt att den var krämig och mjuk. Jag applicerar med en pensel och det behövs inte några stora mängder. Den är lätt att applicera och jag upplever att den är mjuk och smidig på huden. Det går att öka på täckningsgrader genom att addera lite mer foundation och arbeta in men alltid bäst att börja i lite skala. Doften på foundation lite fruktig.  

kin Equal Foundation från Mádara

Den här foundation ska vara halvtäckande och jag tycker att den täcker väldigt bra. Det framgår på bilden ovan där jag applicerat foundation på ena ansiktshalvan. Jag har inte använt någon concealer utan det är bara foundation med ansiktsolja och fuktkräm under förståss 😉 

10 nyanser

Att välja rätt nyans är aldrig lätt och ännu svårare om man bara har färgprover online att kolla på. Men beskrivningen av de olika nyanser är väldigt vägledande.

kin Equal Foundation från Mádara

Jag valde no 40 – Medium Neutral Warm.  Den nyansen var ett bra val. Kanske skulle jag kunna valt en ljusare men risken är att det blir mer rosa ton då.

kin Equal Foundation från Mádara

kin Equal Foundation från Mádara

Den ser kanske lite mörk ut men när den väl är applicerad på huden så tycker jag den smälter ihop med min egna hudnyans riktigt bra och ger fin textur.

kin Equal Foundation från Mádara

 

Mádara Skin Equal Soft Glow Foundation ca pris 379 kr 30 ml 

 

Ingredienser/INCI: Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice, Dicaprylyl Carbonate, Isoamyl Laurate, Zinc Oxide, Butylene Glycol, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Vegetable (Olus) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Rhus Succedanea (Wax Tree) Fruit Wax, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Sodium Chloride, Sodium PCA, Xanthan Gum, Sodium Dehydroacetate, Paeonia Lactiflora (Peonia) Root Extract, Vaccinium Myrtillus (Blueberry) Fruit Extract, Aluminum Hydroxide, Aroma, Glycolipids, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol, Potassium Hydroxide, Limonene, Linalool, Titanium Dioxide (CI 77891), CI 77491 (Iron oxide), CI 77492 (Iron oxide), CI 77499 (Iron Oxide).

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.