19 april 2024

2020 års fysiska Skönhetsmässa

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Stockholm Waterfront. 5 stora hallar med egna ingångar. Varje ingång bemannad och erbjöd munskydd och handsprit. Kontinuerlig kontroll av antalet personer i hallarna. Max 50 st samtidigt inklusive utställarna. Utställarna placerade med gott om utrymme runt om.

Stundvis uppstod det lite köer till de olika salarna. Men bara det att det verkligen gick att anordna en skönhetsmässa som fått godkänt enligt alla restriktioner som måste följas i dessa pandemi tider, ökar nog förståelsen och ökar lite på tålamodet att det uppstår lite väntetider.

Bra jobbat @stockholmbeautyweek!

 La Vie est Belle och jag slog följe som vi brukar göra =)

Hall 1

Loelle Organic Beauty med sina fantastiska oljor, leror och tvålar. 

Naturae Donum Naturliga Italienska badborstar och skrubbar för SPA, torrborstning och cirkulation.

Naturliga material som naturligt trä och bokträ. Borstar med kaktusborst  (tampicofiber) och ponnyhår. 

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Även material som  hampa, nässla, agave, lin, ekologisk bomull och canapa (mix av hampa, lin och nässla).

Viridi Eco lanserade en helt ny produkt samt lite fler nyheter plus alla sina andra fina bodybutters, lotioner och oljor.

Absolut senaste skapelsen som finaste Evelina arbetat fram under ca 2 års tid är Diatom Serum.

Diatom Serum innehåller kiselalger som har unika egenskaper och krafter.  Nytt för mig är även Multivitamin Bioactive Facial Cream som bl a innehåller beta-glucan, A-, C- och E-vitamin.

Samt Gentle Face Cleanser som är parfymfri.

Rosenserien lanserar sin senaste produkt Calming Moisturizer Anti-Redness Face Cream. En kombinerad dag och ansiktskräm som har en dokumenterad effekt mot rödhet och rosacea. Stärker huden och ökar dess motståndskraft. Innehåller bl a prebiotika och fermenterade mineraler.

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Rosenserien har även släppt en anti-aging & moisturising Cotton Sheet Mask och ett doftljus som är gjort av rapsolja och doftar Neroli.

Så underbar doft. Ångrar att jag inte köpte ett!

Me Anima var också på plats med sina oljor, Gua sha kristaller, senaste produkterna Cleansing Oil Rehydrating Lavendel och Face Mist Refreshing Watermelon.

Glädjande mycket naturligt och ekologiskt – Hall 1

Nova Concept hade med sig lite blandade märken bl a Zoa Makeup, Noah hårvård och sedan 3 st för mig nya märken. Pulp de Vie ett franskt märke som gör sina produkter på ful frukt = zero waste. Finns i olika serier för olika hudtyper. Väldigt färgglada förpackningar.

Fiilit naturliga parfymer från växtriket, också från Frankrike.

Orgaid är ett amerikansk märke med högkvalitativ hudvård och sheetmasks med ecoderma teknologi. 

L’erbolario parfym och kroppsprodukter från Italien.

2020 års fysiska Skönhetsmässa

De har sina egna ekologiska odlingar.

Cosmopharma som tidigare varit i direktförsäljnings branschen har nu satsat på webshop med försäljning till slutkund samt återförsäljare. Det är ett svensk märke.

De här två Whipped Shea Butter är 100% ekologiska och supermjuka på huden. Finns i dofterna apelsin och Papaya/Mango. Apelsin var ljuvlig. Där ångrar jag mig också att jag inte köpte en burk!

KMT Bio Cosmetics är naturlig och ekologisk ansikts- och kroppsvård från Kroatien. 

Huvudingrediensen är citronmeliss (som inte ska orsaka allergiska reaktioner) även hedblomster, pepparmynta och pumpafrö innehåller deras produkter. Det finns produkter för olika hudtyper och ska vara anpassade för det nordiska klimatet.

Hall 3

Aqua Gustus Natural Flavouring for Water. 100% naturlig smaksättning till vatten. Finns i olika smaker.

Jag testade den med smaksättning jordgubb-rabarber-ingefära. Här kan man naturligtvis justera styrkan på smaken med hur mycket man tillsätter. Det som roligt med de här är ju att man sprayar i smaksättning i vattnet. Väldigt fina flaskor är det också. Doften var mer påtaglig än själva smaken men helt ok som en liten extra kick i vanligt vatten.

Hada – Ett svenskt märke med modern hudvård som är närproducerad, hållbar och funktionell. Med inspiration från japanska och svenska naturen. Hada betyder hud. Kartonger och förpackning i miljövänliga material. Så naturligt och även ekologisk som det finns möjlighet till.

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Helt fantastiskt är ju att de använder airless burkar! Airless flaskor är man ju van vid och är en av de bästa förpackningar som finns men att det även fanns airless i burk blev jag väldigt imponerad av! Märket finns bl a på Spa Hotellet Yasuragi men även hos apotea.se!  Ansiktsvattnet Keshosui var helt ljuvligt med mjuka inslag av en pudrig doft. En sådan flaska köpte jag faktiskt med mig hem!

Ztirl Glitter fanns också på plats med sitt fina biologiska glitter.

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Även en nyhet med ett mer finfördelat (malt) glitter perfekt för t ex naglar.

Hall 4 

Fruesh Cosmetics ett varumärke från Dalarna med kroppsprodukter. Under varunamnet Fruesh Cosmetics erbjuds samma produkter som den prisbelönade producenten Mokosh Cosmetics (Polen). 

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Body scrubs, body butter, body oil, ögonkräm och serum. läppskrubb, läppbalsam samt ansiktskräm. Tema med apelsin & kanel, vanilj & timjan, hallon och grönt te.

Hall 5

Real Techniques hade en stor rosa dekorerade yta. Med massor av makeup redskap skyltade även en fotovägg. 

Real Techniques har tydligen även en julkalender! 

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Jag hade gärna velat få lite mer information om många av (för mig) många av de nyare makeup redskapen. Men det verkade som alla var samlade vid de (få) besökare som var vid fotoväggen så Mona och jag gav upp då det inte verkade finnas något större intresse från deras sida att vända sig till oss. 

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Men det var i alla fall kul att se de olika borstarna i verkligheten. 

2020 års fysiska Skönhetsmässa

Det känns riktigt kul att det i alla fall blev en (1) fysisk skönhetsmässa 2020

Hoppas på att det kan bli fler under 2021!

 

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.