14 april 2024

Cleansing Face Balm från UpCircle

Cleansing Face Balm från UpCircle

Vid en beställning hos webbutiken Jolie Beauty så såg jag detta rengöringsbalm och blev nyfiken eftersom jag gillar rengöringsbalm eller krämiga rengöringar till ansiktet. Märket UpCircle Beauty var för mig nytt. Ett brittiskt märke som producerar vegansk, naturlig hudvård och exfolierande produkter baserade på återvunnen kaffesump.

Optiat = UpCircle

2016 grundades märket Optiat av två brittiska syskon. Det märket kanske många känner igen. 2018 var det dags för en uppgradering av namn och förpackningar. Optiat medverkande i den brittiska serien Dragons’ Den och fick hjälp därigenom att genomföra nylansering av Optiat med nytt namn och förpackningar till UpCircle.

Cleansing Balm 

“UpCircle Cleansing Face Balm. Lämplig för daglig rengöring för alla hudtyper, särskilt för känslig och torr hud. Krämen tar bort smink och föroreningar försiktigt, lugnar irriterad hud.”

Cleansing Face Balm innehåller bl a aprikoskärnpulver, svartvinbärsfröolja, blå renfana /blue tansy/, och havtornsolja som ska ge huden ett mjukt och rent resultat. 

Dubbelrengöring

Rengöringsbalmet passar bra att använda som första steget i dubbelrengöring. Då balmets egenskaper hjälper till att ta bort makeup, smuts och solskydd från hudens yta. Därefter kan man följa upp med att tvätta ansiktet med sin vanliga vattenbaserade rengöring. Men kan naturligtvis även användas som enda rengöring.

Applicera en liten mängd balm på torr hud och massera in lätt. Skölj sedan av med ljummet vatten eller använd en fuktig ansiktshandduk.

Mitt omdöme

Cleansing Face Balm kommer i en frostad glasburk som har lite tyngd i sig men är väldigt fin.  Doften är vid första intrycket lite örtig men sen känner jag att doften av aprikos blir tydligare. 

Konsistensen är fast men mjuk och smälter vid kroppsvärme.  Jag brukar applicera en liten mängd på en spatel och sedan värma upp  genom att gnugga fingrarna mot varandra. Sedan applicerar jag balmen med lätta masserande rörelser i ansiktet och på halsen. Jag varierar mellan att bara skölja bort balmet med ljummet vatten och att använda en fuktad face cloth (en liten ansiktshandduk) att torka bort med. Balmet rengör bra på egen hand och huden känns ren och mjuk efter tvätt. 

Om jag använt mycket smink brukar jag köra dubbelrengöring och tvättar  även med en vanlig rengöringsmjölk efter jag först sköljt av balmet med ljummet vatten. Cleansing Face Balm hjälper även till att lösa upp rester av solkräm, SPF, som finns kvar på huden och ibland är lite svårare att få helt rent från. 

UpCircle Cleansing Face Balm  50 ml ca pris 249 kr 

Ingredients/INCI: 100% NATURAL ORIGIN. Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Camellia Oleifera Seed Oil, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Powder, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Oil, Tocopherol, Eucalyptus Citriodora (Eucalyptus) Leaf Oil, Leptospermum Scoparium Oil, Salvia Sclarea Oil, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Tanacetum Annuum (Blue Tansy) Flower Oil, ^Limonene, ^Linalool. ^Natural constituent of essential oils listed.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.