5 december 2023

Mádara Acne and Pore Treatment

Mádara Acne and Pore Treatment
Madara Acne and Pore Treatment

En kräm från Lettiska märket Mádara som ska hjälpa till att läka vid inflammerad hud och tilltäppta porer. Krämen innehåller bl a zink och tea tree olja som ska vara balanserande och lugnande. Även salicylsyra som skonsamt ska avlägsna död hudceller och som gör att det aktiva innehållet kan arbeta mer på djupet.

Inflammerade utslag och tilltäppta porer

Mer eller mindre inflammerade utslag drabbas jag ofta av mest på kroppen och hårbotten men även ansiktet. Mer sällan riktigt inflammerad acne men det händer att det dyker upp en tilltäppt por som gör sig både synlig och oftast öm.  Det kan vara svårt att  hitta fram till rätt sorts produkt att behandla med då acne inriktade produkter kan vara starkt uttorkande vilket även drabbar huden runt om själva problemet.  Om mina inflammerade utslag hänger mer ihop med eksem än direkt acne må så vara. Men istället för att behöva använda kortison i tid och tid är det alltid värt att testa mildare produkter för att lindra och läka besvären.

Mitt omdöme

Mádara Acne Intense Blemish and Pore Treatment kommer i en smal tubförpackning av plast. Den har en lång smal dosering spets. Konsistensen på krämen/lotionen är lätt men samtidigt lite fyllig. Den har en ljusgrön färg och doftar nog mest av Tea Tree olja, dock ganska mild doft. Den kladdar inte och känns inte uttorkande men verkar göra sitt jobb bra i alla fall.

 Ingen mirakelprodukt som tar bort det obehagliga på sekunden (existerar sådana överhuvudtaget?) men vid regelbunden applicering hjälper den till att läka det inflammerade området. Jag har använt den här produkten punktvis både i ansiktet och på kroppen och tycker den har hjälp till att lugna och läka de inflammerade områdena riktigt bra.

Mádara Acne and Pore Treatment

Mádara Acne Intense Blemish Pore Treatment  – 20 ml ca pris 229 kr

Aqua/ Water, Alcohol, Glycerin**, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil*, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil*, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil*, Polyglyceryl-6 Stearate, Cetearyl Alcohol, Salicylic Acid, Betaine, Ilex Paraguariensis (Mate) Leaf Extract*, Sodium PCA, Tocopherol (Vitamin E), Palmitic Acid, Stearic Acid, Xanthan Gum, Zinc PCA, Polyglyceryl-6 Behenate, Cellulose, CI 77891 (Titanium Dioxide)****, Potassium Hydroxide, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), CI 77288 (Iron Oxide Green)****, Cetraria Islandica (Iceland Moss) Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Juniperus Communis (Juniper) Callus Culture Extract, Limonene***, Linalool***. *organic ingredients **made using organic ingredients ***from natural essential oils – Ecocert Cosmos Natural

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.