19 april 2024

Dags att ändra gamla makeup vanor!

Dags att ändra gamla makeup vanor!
Fokus på ögonen

Dags att ändra gamla makeup vanor! Fokus läggs oftast på vissa områden i ansikte vid sminkning. Ögon, kinder eller mun. Jag själv brukar nog lägga fokusen på ögonen. Mascara och ögonskugga framför allt men även bryn och lite eyeliner..

Irritationer i ögonen

Jag har besvärats av kraftiga irritationer i ögonen under en längre tid. Jag har sparsamt mejkat just ögonen. Irritationerna kvarstår och verkar inte har någon större lust att försvinna 😉 Det beror inte på någon allergisk reaktion av produkterna jag använder. Kronisk ögonsjukdom som jag har haft under många år som behandlas med olika droppar för sänkning av intraokulärt tryck kan ha givit vissa sekundära effekter. Nu måste jag dessutom öka med att ta en av dropparna 3 ggr per dag istället för två. Plus att ögonen också noggrant kollats av ögonspecialist för att uteslutet infektion eller skräp/ögonfransar under ögonlocken. Inget av varken skräp eller infektion men väldigt torrt. Så utöver mina medicinska droppar blir det att börja använda smörjande droppar upp till 5 ggr per dag. Ett fasligt droppande i ögonen med andra ord *haha  Lite ögonskugga lite då och då blir nog ok i alla fall! 

Fokus läppar

En del lägger fokus på läpparna samtidigt som ögonen är helt utan makeup. Det tycker jag faktiskt är väldigt snyggt. Jag varit mer av en läppglans typ än läppstift användare. Förmodar att det blir en vanesak efter ett tag.  Nu blir det mindre ögon och mer läppar  även för mig *haha

Ett nytt makeup äventyr påbörjas. 

Dags att ändra gamla makeup vanor!

Mer Glow till vardags

Naturligtvis piggar det även upp med mer glow även till vardags! Lite highlighter/skimmer/luminizer på kinder och näsbenet ger ett piggare intryck tycker jag. 

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.