25 april 2024

Multivitamin Facial Cream & Diatom Serum

Multivitamin Facial Cream och Diatom Serum

r huden kliar och flagnar trots att jag ser till att smörja regelbundet och använder de produkter jag brukar ta till extra hjälp när huden kommer in i det här tillståndet men ingenting hjälper.

Multivitamin Facial Cream och Diatom Serum

Jag stod i valet och kvalet om jag skulle testa den nya ansiktskrämen som stod på hyllan som verkar vara ett säkert kort för mina pågående hudproblem. Det är ju dock aldrig en garanti att produkten passar just min hud även om den är anpassad för de hudproblemen. Men jag tog valet att testa den nya multivitamin ansiktskrämen från Viridi Eco. Samt även Viridi Ecos nya Diatom Serum.

Multivitamin Bioactive Facial Cream

Multivitamin Facial Cream och Diatom Serum

En riktig vitamin och fuktbomb för huden”, som bl a innehåller squalene, provitamin B5, Beta Glucan, A-, C- och E-Vitamin. Krämen ska ha egenskaper som att ge skydd, jämnare hudton, stödja huden egen cellförnyelse samt bibehålla fukten i huden. Beta Glucan lugnar och stabiliserar den egna hudbarriären och fungerar som prebiotika och bidrar positivt till hudens bakterieflora. Ansiktskrämen kommer i airless pumpflaska.

Min upplevelse

När huden kliar och flagnar så här blir jag väldigt glad när jag provar en ny ansiktskräm som faktiskt ger effekt direkt. Helt otroligt att jag faktiskt upplevde en klådstillande effekt direkt. Jag testade även på de kliande atopiska eksemen i armvecket som just då hade börjat blossat upp. T o m där upplevde jag en lugnande och klådstillande effekt.

För att återgå till ansiktet. Krämen har en neutral doft, är lätt men fyllig och kladdar inte utan appliceras lätt. Redan efter 4 dagar med att applicera morgon och kväll hade även det flagnande området på kinden blivit mycket bättre och huden fått en bättre struktur.  Även runt ögonbrynen där fjällandet ställer till obehag har blivit så mycket bättre.   

Diatom Serum

Multivitamin Facial Cream och Diatom Serum

“Serum med Kiselalger från Sverige” Kiselalger innehåller stora mängder av fukt och kan nå djupare ner i huden. Kiselalger ska vara bra transportörer av övriga vitaminer och mineraler samt transporterar dessa djupare ner i huden. Serumet innehåller bl a även Beta Glucan och Provitamin B5 som ska hjälpa till att minska fina linjer, öka elasticiteten, djupverkande och lugnande för den torra och känsliga huden. Serumet kommer i en glasflaska med pipett. 

Min upplevelse

Jag började med ansiktskrämen och efter ca 2 veckor la jag till serumet i min morgon och kvällsrutin.Serumet har neutral doft, är fylligt och ger en liten svalkande känsla. Jag upplever inte att det här serumet gör huden stram/stelt som jag ofta gör med serum.  Det här serumet ger istället känslan av fukt som huden slukar i sig snabbt. Att kombinera serumet med ansiktskrämen gav faktiskt ännu bättre resultat speciellt på de strama och torra partierna.

Kombinationen av dessa två börjar ge fina resultat och min hud börjar bli mindre stram och färre torra partier. 

Viridi  Eco Multivitamin Bioactive Facial Cream – 50 ml ca pris 299 SEK

Viridi Eco Diatom Serum – 30 ml ca pris 499 SEK

 

Multivitamin Bioactive Facial Cream:
Aqua purificata, Helianthus Annuus Seed Oil*, Squalene, Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Stearate*, Panthenol (provitamin B5), Cetearyl Alcohol, Theobroma Cacao Butter*, Beta Glucan*, Rosa Rubiginosa Seed Oil*(Retinoider, förstadie till A vitamin), Tocopherol (E Vitamin), Dehydroacetic Acid, Sodium ascorbyl phospate (C Vitamin), Citrus Nobilis Oil*, Xanthan Gum – *Ekologisk ingredients



Diatom Serum:
Aloe barbadensis leaf juice –  Aloe Vera*, Beta Glucan – Beta Glucan*, Panthenol – Provitamin B5**, Sodium Leviunate, Sodium Anisate – Naturlig konservering**, Glycerine – Glycerin*, Algae Silica – Kiselalger**, Xanthan Gum – Konsistensgivare**, Lactic Acid – Mjölksyra**  Allergiinformation: Inga allgener -100% naturligt innehåll 95,8% ekologiskt innehåll ** Produkter märkta med denna symbol är naturliga råvaror godkända för ekologisk och naturlig hudvård *Produkter märkta med denna symbol är ekologiskt certifierade råvaror

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.