29 mars 2024

Ny inriktning på bloggen

Ny inriktning på bloggen

Att välja ‘vanliga’ doftfria hudvårdsprodukter kan ibland vara avgörande för huden istället för avfärda dem för att de inte är ekologiska. Självklart är doftfria ekologiska alternativ ännu trevligare men det finns faktiskt inte så mycket av den gruppen att välja på.

Hudsjukdomar, doftkänslighet, känslig, torr och reaktiv hud kan ibland och mer ofta nu förtiden (enligt egen erfarenhet) kräva helt parfymfria dvs doftfria produkter för att inte skapa obehag och förvärra hudens tillstånd.

Doftfria ekologiska produkter

Även om jag eftersträvar att välja gröna alternativ så är helt doftfria ekologiska kroppsprodukter svårt att få tag i. Det finns några enstaka ekomärken som satsat på det men oftast är de baserade på eteriska oljor eller tillsatta i produkterna. 

Bra innehåll ‘vanliga’ produkter

Är man dessutom allergisk mot vissa ingredienser så minskar valmöjligheterna inom ekohudvård. Så jag får gå utanför ramen lite grann. Det finns fortfarande en del ingredienser som jag vill undvika men faktiskt så har många av de konventionella märken bra innehåll trots allt. 

Vi har alla olika kriterier för vad vi som enskilda personer tycker är ok. Så ska det få fortsätta att vara utan pekpinnar åt varken det ena eller andra hållet. 

Huden visar vilka produkter den trivs bäst med 

Eftersom det här med allergier, hudsjukdomar, eksem och udda reaktioner har ökat för mig personligen, så kommer jag även blogga om mindre ekologiska produkter då jag nu mer och mer behöver väljer ‘vanliga’ parfym- och helt doftfria produkter framför en del ekologiska. Fortfarande med en naturligare inriktning och miljötänk men även rekommenderade som astma/allergi vänliga.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.