28 mars 2024

Recension Compact Cream Foundation

recension compact cream foundation

Recension Compact Cream Foundation 

Lily Lolo –  Cream Foundation

Compact Cream Foundation från brittiska Lily Lolo köpte jag i två nyanser för jag var osäker, Cotton och Cashmere.  Konsistens är mjuk och len utan att kännas fet. Mycket lätt att applicera på huden. Jag har använt lite olika redskap som borste/pensel eller makeupsvamp, det har fungerat lika bra med alla. Cream Foundation smälter lätt in i huden och det går att få till en lätt täckning men även mer täckande om man önskar det. Cream Foundation ger en mer matt finish fast jag tycker den även ger ett litet glow till ansiktet.

Cotton Ljus färg med neutral underton. Den var faktiskt lite för ljus, men definitiv neutral (varken gul eller rosa). Nyansen fungerar dock för att dämpa ner hudrodnad väldigt bra.

Cashmere Medium ljus färg med neutral underton. Den var perfekt! Nyansen blandar sig fint med min egen och även den här har en bra neutral balans (varken gul eller rosa).

Dosan har en spegel i locket. Det jag saknar är att det inte medföljer eller finns utrymme för att förvara en  puff-applikator

Eyelid Primer

Den här Eyelid Primer från samma märke ska fungera som en concealer och primer i ett. Två nyanser, en ljusare beige rosa och den ändra beige gul. Mjuk silikon känsla vid applicering. 

Den har fungerat bra dock vet jag inte riktigt om jag kan avgöra om den fungerat bättre som bas än en vanlig concealer/foundation. 

Dosan har en spegel i locket.

Whamisa BB Cream

Från K-Beauty märket Whamisa kommer den här BB Cream som innehåller spf 50. Konsistensen är som en blandning av kräm och flytande. Det medföljer en applicering puff som man trycker mot insatsen i dosan och då kommer det upp krämen på puffen. Krämen är mjuk och lite seg att applicera. Om man använder den medföljande puffen så ska man dutta på med krämen i ansiktet. Kan vara lite svårt att få det jämt fördelat om man vill applicera ytterst lite. Jag testade med att trycka upp mer kräm på puffen. Då gick det lättare att applicera med att dutta och det blev ett väldigt täckande resultat, lite för täckande för mig. Den här BB krämen gav min hud ett litet guld skimmer/glow.

Jag valde nyansen Natural Beige Natural Beige ska passar för mellanljus hy med en neutral underton. Tonen gick åt det gula hållet och väldigt ljus blev den på mig. Natural Beige är då den mörkaste nyansen. Så det vart ingen bra matchning alls. 

recension compact cream foundation

Dosan har en spegel i locket.

Här har jag swatchat produkterna på handen


Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.