19 april 2024

Vårda området runt ögonen

vårda området runt ögonen

vårda området runt ögonen

Det tunna och sköra området runt ögonen behöver oftast produkter anpassade just för det. Jag är absolut ingen expert på det men jag har ju under åren hunnit testat lite olika varianter av ögonkräm, gel, balm och olja.

Det är vackert med rynkor

För mig personligen är det viktigt att hitta en produkt som tar hand om den tunna huden runt ögon och håller den återfuktad. Det här med att släta ut rynkorna eller att ögonlocken blivit lite hängande med åldern stör mig inte. Jag tycker rynkor är vackert! Det är en del av livet, vi kan inte förhindra att vi bli äldre och även att huden blir lika så. Att däremot ge huden det den behöver extra hjälp med som fukt och fett samt skydda är viktigt. 

Det är absolut inget fel att vilja ‘förhindra’ eller ‘släta ut’ huden för de som vill det men för mig är hudens välmående det viktigaste.

Kräm, gel, balm eller serum 

Återigen väldigt individuellt. Som alltid utgår jag från mina egna personliga upplevelser som kan många med mig också känner igen eller inte 😉 

Kräm kan ju ha antingen en lätt lotion konsistens eller vara fylligare. Gel ger oftast lite kylande effekt speciellt om den är i pennformat med metallkula. Balm är fyllig och lite fetare. Serum är lite som gel.  Jag har märk att oavsett vad jag använt för typ så reagerar jag antingen direkt eller efter ett tag med knottror och irritationer där jag applicerat. 

Olja – är du inte klok, inte kan man väl ha olja runt ögonen!!

Ja, det kanske låter helgalet men det är det faktiskt inte. Men naturligtvis ska man välja en olja av torrare karaktär annars blir det alldeles för kraftigt för den sköra huden runt ögonen. Jojobaolja innehåller Gadoleic-syra som finns naturligt i huden och hjälper huden att återgå till dess normala nivå. Nyponrosfröolja innehåller höga halter av antioxidanter och essentiella fettsyror samt högt innehåll av vitamin A i form av retinsyra.

Nyponrosfröolja och jojobaolja är bra vegetabiliska oljor som passar perfekt att applicera runt ögonen.  Jag har kommit fram till att det är de två bästa för mig att få det området är inte bli uttorkat och klia. 

I mitt fall så är området runt ögonen lite mer utsatt än vanligt pga av att jag tar starka medicinska ögondroppar mot Glaukom. Sedan jag började använde olja istället för de övriga alternativen upplever jag bara positiva resultat inga knottror eller irritationer.

Nyponfröolja och jojobaolja

Jag varierar lite. Ibland tar jag och blandar de två. Annars blir det oftast jojobaolja på morgonen och nyponfröolja till natten. 

Om jag får säga det själv 😉 så tycker jag att trots min ganska höga ålder har jag väldigt lite ‘ålderstecken’ runt ögonen. 

vårda området runt ögonen

De här små flaskorna á 5 ml ingår i Loelle Oil Family 4 x 5ml  tillsammans med arganolja och mandelolja. Perfekt prova på kit eller som resekit.  Naturligtvis finns alla oljorna i ordinarie storlek.

Som vanligt slår jag ett slag för Loelle Organic när det kommer till oljor. Varför väljer jag deras oljor? De oljorna är rena, innehåller få ämnen, prisvärda och Loelles Holistiska inställning.

 Ta hand om din hud 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.