5 mars 2024

Bloggen genomgår en välbehövlig Detox

Bloggen genomgår en välbehövlig Detox

Har man bloggat så pass länge som jag gjort, sedan 2009, och har flytta runt bloggen till och från några olika plattformar under årens lopp, även ändrat teman så är det inte så konstigt kanske med en fullständig genomgång av allt innehåll!

Det här har jag haft i tankarna ganska länge men skjutit fram det hela tiden pga att det är tidskrävande och även tråkigt.

Alla inlägg

Alla inlägg, med start från det allra första inlägget 2009 måste kollas igenom. Länkar som inte fungerar, bilder som inte visas, en del länkar och länkade bilder som av någon anledningen inte blivit korrekt länkade vid flytt ska rensas bort. En del av mina inlägg i början kommer således bara innehålla text men tycker att det fyller en viss funktion också 😉 Även en del inlägg som i dagsläget saknar relevans ska också rensas bort.

Bloggen genomgår en välbehövlig Detox

Alla bilder i mediabiblioteket

Även här ska allt få en detox, vill rensa bort allt som inte längre fyller någon funktion!

Alla etiketter

Alltså hur många som helst av onödiga etiketter som ligger kvar sedan början av mitt bloggande! Upptäckte att jag hade samlat på mig 2620 olika etiketter! Nu efter jag gjort den första genomgången av just etiketter har jag fått ner det till 64!

Alla Kategorier

När det kommer till kategorier har jag haft mer kontroll på dem men jag har ju ändrat lite under åren så kanske inte alla inlägg hamnat rätt 😉 Kanske även några t o m kan tas bort.

Långtidsprojekt

Det är ju en hel del att gå igenom och redigera. Jag påbörjade detta i april i år och det lär ta lite tid, men det är helt okej för mig – jag har inte bråttom. Det påverkar inte mitt vanliga bloggande =) Det kommer kännas bra när jobbet är färdigt! Tills dess får jag stå ut med det tråkiga momentet.

Domän och webbhotell leverantör

Det som jag mig mest frustrerad är att mitt webbhotell (host) är så långsam. Lika så när jag skriver vanliga inlägg, jag lovar det är så frustrerande och jag sitter och svär åt det ibland ’haha’. Det har inget med min dators kapacitet att göra, vilket jag trodde först. Detta uppstod i samband med att leverantören bytte ägare. Efter det har det varit många fler driftstörningar. Funderar starkt på att byta leverantör, alltså flytta över domän och webbhotell till något annat ställe! Jag har sagt det under ganska lång tid men nu känner jag att jag snart inte har tålamod med detta längre. Det ska flyta på inte fördröja skapandet och skapa irritation!

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.