19 april 2024

Mina Solskydd våren/sommaren 2021

Mina Solskydd våren/sommaren 2021

Jag tänkte börja med dessa tre solkrämer nu och sen får jag se om det kanske behövs mer av den varan beroende på väder och aktiviteter. De här tre är oparfymerade/doftfria. Alla tre är inköpta nu våren 2021. Oftast är hållbarheten 6 – 12 månader så jag brukar alltid se till att köpa nytt inför varje säsong.

Det är lätt att man kanske köper på sig för många solskydd och kanske inte hinner använda upp dem under säsongen så jag tänkte jag skulle försöka vara smart och se till att vara tillräckligt flitig att använda upp innan jag köper nytt 😉 Dessvärre verkar det som om snäpplocket på Sun Lotion SPF 30 fått sig en törn under leveransen och det blev en vass kant. Så jag beställde hem 2 st tomma 100ml airless pumpflaskor och fyllde över innehållet i. Det blev ju en förbättring för mig dessutom, mycket lättare att dosera ut solkrämen med en pump!

Scent Free Sun Lotion SPF 30 

Green People är ett brittiskt märke som har en hel del oparfymerat i sitt sortiment. Jag har tidigare använt produkter från det märket men aldrig testat solskydd. Scent Free/Perfume Free Sun Lotion ska passa känslig hud med t ex eksem och psoriasis samt även vara bra om man lätt för värmeutslag. Formulan är lite brunfärgad men ska inte vara tonad, innehållet kan tydligen skifta färg beroende på hur det förvaras utan att förlora sina egenskaper. När man smörjer in lotionen känns den till en början vattning och lite sträv, men när man fortsätter smörja så ändrar lotionen karaktär och blir följsammare.

Den lämnar ingen vit hinna på huden och den håller huden mjuk och smidigt utan att den känns torr. Men det här med att den inte skulle vara tonad, nja håller inte med om det. Den tonade nyans ger även huden en jämnare nyans. Det gäller dock att vara försiktig när man smörjer in sig och låta lotionen torka/gå in ordentligt i huden ordentligt innan man klär på sig, då den lätt färgar av sig. Helst undvika ljusa och vita plagg. 

Green People Sun Lotion SPF 30 tänker jag använda främst till armar och ben. Men självklart kan den även användas i ansiktet.

Sun & City Defence Color Face Cream SPF 50

Sun City & Defence Color Face Cream kommer från italienska BioEarth. Den är oparfymerad och tonad. Kommer i plasttub med skruvlock. Här har vi en perfekt tonad/färgad solkräm som faktiskt mycket väl kan användas som en tonad dagkräm. Den ger huden en fin lätt tonad nyans.

Mina Solskydd våren/sommaren 2021

Den ser väldigt mörk ut men den är lätt att smörja in och blir inte lika mörk på huden utan blandar sig väl med den egna hudfärgen men ser lite färg direkt.

Perfekt även att blanda ut med den vanliga dagkrämen, dock minskar ju SPF faktor men ett visst skydd ger den. Vid vistelse i direkt sol skulle jag använda den ovanpå dagkrämen.

Sun Screen Balm SPF 50

Ett solskydd från franska BioRegena som är lite fetare och för ansiktet och speciellt känsliga områden. Tuben är på 40 ml med snäpplock. Det sägs att den inte ska ge några vita ränder.

Den ger huden ett fint skimmer tycker jag men nog syns det lite vitt av den på huden. Absolut inget som stör mig. Men om jag tycker jag blir lite väl ’spöklik’ så applicerar jag lite av BioEarths färgade solkräm ovanpå 😉

Mina Solskydd våren/sommaren 2021

Ta hand om din hud

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.