29 mars 2024

Rengöring – serum – dagkräm från EstelleThild

Rengöring - serum - dagkräm från EstelleThild

Rengöring - serum - dagkräm från EstelleThild

I EstelleThilds Biocalm Sensitive serien finns vad jag kan se ingen rengöring (?) så valet föll på BioCleanse Cleansing Milk Normal to Dry Skin. Serum och dagkräm från Biocalm serien som är oparfymerad. Jag har varit jättenyfiken på produkterna i BioCalm Sensitive serien just för att det lovar lindring för den känsliga huden och är parfymfri. Det finns serum, olja, ögonkräm, olika dagkrämer och nattkräm men ingen rengöring. 

BioCleanse Silky Soft Cleansing Milk

Parfymerad men sägs passa en känslig hud så jag chansade stort kan man nog säga. Jag gillar doseringspumpen och formulan är lätt med lite fyllighet. Den är mjuk att applicera och doften är inte så stark. Rengjorde helt ok, kunde uppleva att huden kändes lite torr direkt efter. 

Dock gillade inte min hud den och sa ifrån. Om det beror på parfymen i produkten eller någon annan ingrediensen eller sammansättning kan jag inte uttala mig om. Men jag tror att det var doftsättning (parfymen) som var boven i dramat i mitt fall. 

BioCalm Optimal Rescue Serum

Rengöring - serum - dagkräm från EstelleThild

Kommer i glasflaska med dospump. Beskrivs som ett lätt serum som ska dämpa och lugna samt återfukta en känslig hud. Serumet innehåller bl a svart fläderblomsextrakt, aprikoskärnolja och havreextrakt. Konsistens är som en lätt mjölkaktigt lotion. Jag upplever att den ger en liten svalkande känsla direkt när den appliceras på huden. Rescue Serum absorberas snabbt utan att kännas kladdig eller stram på huden. Den är helt fri från parfym/doftämnen. 

BioCalm Soothing Day Cream

Kommer plast (hård) med dospump. Beskrivs som en mild och återfuktande dagkräm för känslig hud. Soothing Day Cream innehåller bl a jojobaolja, sheasmör, havreextrakt och aprikoskärnolja. Dagkrämen är lätt men ändå fyllig, Mjuk och lätt att applicera. Går snabbt in i huden men lämnar även en liten mjuk skyddande hinna kvar. Helt fri från parfym och doftämnen.

Mitt utlåtande serum och dagkräm

Både serumet och dagkrämen är snälla mot min hud. De irriterar inte och jag uppskattar att det är helt fria från parfym/doftämnen. I normala fall tror jag dessa två skulle ge den lugnande effekt min känsliga och reaktiva hud kräver. Men för tillfället verkar inte de här produkterna rå på eller åtminstone inte kunna ge den hjälp som huden behöver i detta läge.

Min huds tillstånd just nu

Just nu och sedan flera månader tillbaka är min hud inte i sitt normala känsliga tillstånd utan mer i sitt kritiska eksem tillstånd.  Det verkar som huden har väldigt svårt att tillgodose sig fukt, fett och näring.

Huden stramar, mindre röda kliande områden, fjällar på näsan, kinderna, pannan. Tillfällig lindring efter insmörjning av både serum, olja och kräm men ingen långvarig effekt direkt och läkningsprocessen som brukar dyka upp lyser med sin frånvaro. Den kommer väl så småningom men just nu behövs ett enormt tålamod. Nu är det inte bara ansiktet som är drabbat. Även öronen har fått sig en dust igen, både utsidan och insidan. 

Däremot håller sig huden på övriga kroppen i rätt så bra skick, (den brukar ju också spåra ut) och kan tillgodogöra sig mer av den fukt och fett jag matar den med.  Fötterna är dock alltid extra gnälliga och kräver extra TLC *haha

Take Care of your skin
Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.