24 april 2024

Hårvård recension – Hjärtligt

Har varit nyfiken på det svenska hårvårdsmärket Hjärtligt produkter ganska länge innan jag bestämde mig för att testa deras HS Serie (Högsensitive). Den är parfymfri och ska vara speciellt anpassade för känsligt hår och hårbotten. Jag beställde hem schampo, hårbottengel och hårvax.

HS Schampo 250 ml snäpplock – ca pris 158 kr

Innehåller bl a svenska blåbär, mjölksyra och vara vårdande samt återfuktande för hår och hårbotten plus balansera hårbottens ph-värde. Ska vara milt rengörande men effektiv ta bort stylingrester och överflödigt fett. 

Så här tycker jag: Positivt för att den är mild. Jag hade kanske väntat mig en fylligare (krämig) konsistens än den gel som schampot har. Kan inte säga att hårbotten känns stram efter tvätt men inte heller att håret känns luftigt. Tycker att mitt hår känns fett väldigt snabbt. Schampot är helt ok men ändå lite intetsägande. Kan bero på mycket och jag tror det beror mest på mig om jag ska vara ärlig. Schampot fungerar säkert jättebra på andra men inte mig, tyvärr

Hårbottengel oparfymerad 50 ml flaska med dosspets – ca pris 149 kr

Är en fettfri och svalkande gel för torr och kliande hårbotten. Innehåller bl a mjölksyra och panthenol (B5). 

Så här tycker jag: Smart med dosspets som man vrider på spetsen och gel blir lättare att applicera i hårbotten. Svalkar lätt och dämpar klåda irritation snabbt. Lite klibbigt känns det men samtidigt fungerar den här gelen som en liten styling för håret. Jag upplever effekten av att använda den här gelen ungefär som att använda aloe vera gel. Båda ökar sin svalkande och lindrande effekt om man förvarar dem i kylskåp.

HS Hårvax 100 ml aluminiumburk ca pris 197 kr

Hårvax som innehåller bl a rapsolja, sheasmör och bivax. Mjuk paste och medium stadga som ska ge håret/frisyren formbar, ökad volym och struktur. Användes i fuktigt eller torrt hår.

Så här tycker jag: Det här vaxet är mer som en stylingkräm. Fungerar bäst på mig om jag applicera i fuktigt hår då kan jag få en bättre struktur. Fast konsistensen motsvarade naturligtvis inte vad jag förväntat mig av ett hårvax. Så det blev en besvikelse, tyvärr.  Jag hade förväntat mig en lite seg/fibrig konsistens.

Sammanfattningsvis: Det här köpet blev inte som jag väntat mig alls. Jag erkänner att jag är väldigt kräsen och förmodligen har jag allt för högra krav men så är det. Man måste pröva sig fram för vi är alla olika individer och har olika behov. De här produkterna är snälla och milda mot hårbotten.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.