23 april 2024

Recension Sapienic hudvårdsrutin

Recension Sapienic hudvårdsrutin

 

Recension Sapienic hudvårdsrutin

Under drygt 1 månad har jag nu kört Sapienic Skincare hudvårdsrutin med deras produkter anpassade för en åldrande hud – Anti-Ageing. Under den här perioden tycker jag att jag skapat mig en bra uppfattning om hur dessa produkter fungerat på min hud.

Recension Sapienic hudvårdsrutin

Sapienic Skincare produkter har en hållbarhet på mellan 4 – 6 månader efter de är öppnade. Tyvärr framgår det inte på varken förpackningen eller själva produkter vad som gäller.

 

Makeup Remover Facial Cleanser – Glasflaska med pump 

Gillar att man kan vrida på pumpen och få den i open/close läge. Konsistensen är flytande rätt så fyllig lotions känsla. Den är mjuk och lätt att massera in i ansiktet. Jag har dock inte använt den att ta bort ögonmakeup med då jag har så extremt känsliga ögon. Men den sägs vara mild nog för ögonen att ta bort ögonmakeup med.

Recension Sapienic hudvårdsrutin

Jag sköljer oftast av ansiktet med ljummet vatten men man kan använda fuktad ansiktshandduk eller bomullspads om man föredrar det. Rengöringen tar effektivt bort makeup och rester av solskydd, som annars är ganska svårt att få bort ordentligt. Huden känns inte det minsta stram efter rengöring.

Prime Lipids (Phase 1) – Glasflaska med pipett 

Prime Lipids är en olja och mängden olja får man anpassa efter ens egen huds behov. Mindre mängd (2 – 4 droppar) vid en mixad hud (bland/fet) och större mängd (4 – 10 droppar) vid en torrare hud. Lipids appliceras före serumet. Min hud har krävt många droppar för att känna sig nöjd.

Recension Sapienic hudvårdsrutin

Jag har testat mig fram för att få en bra balans mellan mängden av Lipids och Serum. Jag hamnar på 6 – 8 droppar. Prime Lipids använder jag både morgon och kväll. Oljan känns väldigt fyllig men är fantastiskt skön att massera in i huden. Huden absorberar oljan och lämnar en mjukt välgörande känsla utan att kännas kladdig. Doftar ljuvligt av varm vanilj. Min hud älskar den! Den underbara vaniljdoften ger sinnet en välgörande dos också. Huden får en sådan otroligt fin lyster!

Prime Serum (Phase 2) – Glasflaska med pump 

Serumet appliceras efter oljan, 2 – 3 pumpar rekommenderas, men här får man också anpassa efter huden behov. Serumet i den här hudvårdsrutinen är, om jag fattat rätt, att jämföra med en fuktkräm.  Jag har generellt rätt så svårt för att vänja mig vid hur ett serum känns på huden. Tycker oftast att de lämnar en klibbig känsla på huden. Likaså med det här serumet. 

Konsistensen är lite gelflytande. Rätt så neutral doft med inslag av vanilj och lite mint. Den är svalkande, ger en liten kylande känsla direkt vid applicering. Det pirrar dock i huden och små kliar som sitter i ganska länge efter applicering på min hud. Nu kan ju det vara ett tecken på att produktens aktiva ämnen gör sitt. Många tycker den känsla är positiv men jag tillhör inte den skaran. Jag har även haft svårt att hitta fram till rätt mängd. Har testat mig fram med tanke på att serumet är fukt delen i hudvårdsrutinen. Konstigt nog upplever jag att min hud blir torr, eller rättare sagt de partier där jag ofta får eksem torra ytor blir värre. Jag har i alla fall kommit fram till att 1 pump max 2 klarar huden innan den ryter ifrån.

Sapienic Boost – 3 x4ml ampuller i glas samt en påfyllning hylsa med roll-on 

Den här oljan ska användas som en kur i max 7 dagar och därefter endast vid behov pga att den är så pass aktiv. Sapienic Boost appliceras efter Lipid men före Serum. Oljan kan appliceras i hela ansiktet eller punktvis direkt på problemområden.

Den känns väldigt lätt och är skön att rolla på huden. Däremot kan jag tyvärr inte ge någon input om dess egenskaper för huden. Jag tror faktiskt att min hud inte är i behov (just nu i alla fall) den koncentrerade formen av Sapienic syrans välgörande egenskaper. En problem hud med acne och/eller rosacea tror jag att denna kur kan vara toppen för!

Anti-Ageing serien

De produkter jag nu har använt är som sagt anpassa mer för anti-ageing. Åldersmässigt är jag ju där, ingen tvekan om det, men frågan är om min hud håller med om det *haha.  Min hud kommer faktiskt inte alltid så bra överens med aktiva anti age produkter. Kanske skulle serumet för känslig hud passa min hud bättre. Rengöring var helt fantastisk och huden höll sig lugn. Prime Lipids älskade huden då den hade lugnande och mjukgörande effekt utan att huden reagerade negativt.

MAKEUP REMOVER:
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Kaolin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-4 Caprate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Glyceryl Oleate, Stearic Acid, Palmitic Acid, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Sodium Anisate, Lactic Acid, Tocopherol, Vanillin, Ascorbyl Palmitate – *Ingredienser från ekologiska odlingar 100% av ingredienserna har ett naturligt ursprung 74% av ingredienserna kommer från ekologiskt jordbruk

PRIME LIPIDS:
Ximenia Americana Seed Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – 100% av ingredienserna har ett naturligt ursprung.

PRIME SERUM:
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Inulin, Propanediol, Glycerin, Lactobacillus Ferment, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-4 Caprate, Acmella Oleracea Extract, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Sodium Hyaluronate, Polymnia Sonchifolia Root Extract, Lactobacillus, Myrothamnus Flabellifolia Extract, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Aminobutyric Acid, Xanthan Gum, Tocopherol, Vanillin, Ascorbyl Palmitate, Sodium Phytate, Glyceryl Caprylate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Aqua, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – *Ingredienser från ekologiska odlingar 100% av ingredienserna har ett naturligt ursprung 86% av ingredienserna kommer från ekologiskt jordbruk.

SAPIENIC BOOST:
Squalane, Hexadecenoic Acid, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – 100% av ingredienserna har ett naturligt ursprung. .

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.