19 mars 2024

Fuktboost i lätt gelform

Fuktboost i lätt gelform

Fuktboost i lätt gelform. Ett serum som är så mycket mer än bara ett serum. Som en rejält återfuktande ansiktskräm fast i gelform. Juicy Jelly Hyaluron Facial Moisturiser från Lettiska märket MOSSA. 

Det presenteras som ett oljefritt serum

Första gången jag använde detta applicerade jag på morgon precis som med ett serum. Enligt min rutin följde jag efter med lite olja och sedan en fuktgivande ansiktskräm innan jag applicerade foundation. Huden kändes så mjuk och len under hela dagen och foundation stannade på plats utan torra partier. På kvällen tvättade jag av mig som vanligt och applicerade serumet och väntade en stund innan resten av kvällsrutinen. Jag glömde sedan helt bort att fortsätta med kvällsrutinen (oftast arganolja med vanilj eller avokadoolja). Oftast känner jag av lite stramhet på morgonen när jag vaknar. Men den här morgonen var huden alldeles len och mjuk ändå hade jag bara smörjt in med serumet! Det var då jag insåg direkt att det här serumet är verkligen återfuktande och definitivt mer än ett serum!

Juicy Jelly Serum

Innehåller förutom hyaluronsyra även lingon och hallon. Lingon är vårdande, hallon är antioxidanta och hyaluronsyra en riktig fuktbevarare. Serumet ska vara återfuktande och utfyllande, gå ner på djupet med återfuktning.

Fuktboost i lätt gelform

Konsistensen är som lätt gelform, inte segt men inte heller löst. Doftar gott som mogna söta bär (godisdoft). Kan användas som en primer före makeup. Passar även bra som en fuktgivande ansiktsmask som då appliceras i ett tjockt lager och för verka i ca 15 min. Även om det inte framgår någonstans om man ska torka av eller smörja in resterande av ansiktsmasken så skulle jag definitivt välja att smörja in. 

Min upplevelse

Vilket guldkorn! Serumet kommer i en plastflaska med pump som man vrider på för att få i öppet läge respektive stängt läge. Jag brukar ta två pump dryck i handen och sedan fördela över ansiktet och halsen. Serumet är lätt att applicera och glider på huden. Meddetsamma kan huden eventuellt kännas lite sticky men det försvinner ganska snabbt. 

Jag använder den både på morgonen och kvällen. På morgonen tillsammans med fuktkräm och till natten ensam. Jag har en torr och känslig (samt även åldrande) hud men det ger min hud all fukt den behöver verkar det som! Tror den här måste vara perfekt för en lite fetare hud också som kanske behöver massor av fukt.

Flaskan innehåller 100 ml och kostar ca 279 kr 

MOSSA Juicy Jelly Hyaluron Facial Moisturiser

Aqua/Water, Glycerin**, Pentylene Glycol, Betaine, Sclerotium Gum, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract*, Vaccinium Vitis-Idaea (Lingonberry) Fruit Extract*, Aroma/Fragrance, Sodium Phytate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Alcohol** * Ekologiskt odlad ingrediens ** Tillverkad av ekologisk råvara. 100% naturlig, 12% ekologisk COSMOS NATURAL/ECOCERT Greenlife – http://COSMOS.ecocert.com .

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.