16 april 2024

Rapportering Stockholm Beauty Week 2021

Rapportering Stockholm Beauty Day 2021

Rapportering Stockholm Beauty Week 2021

I år intog Stockholm Beauty Week den vackra gamla byggnaden Norra Latin som nu är en del av Stockholm City Congress. Torsdag 30 september och fredag 1 oktober. Två våningar fyllda med utställare och en massa produktmärken presenterades. Omöjligt att hinna med allt men för mig är det stora intresse genuina produkter med hög holistiska, terapeutiska, örter, eko och så nära naturen man kan komma.

Tur och ordning

Jag tror jag skriver efter den ordningen jag besökte de olika montrarna. Lättast så för mig *haha. Det fanns trots allt många utställare som jag drogs till för att lägga ner lite extra nyfikenhet på. En del stannade jag tyvärr aldrig till vid då det ofta var mycket folk när jag begav mig dit. Det är mycket intryck på stora mässor som denna och nu efter pandemins lockdown är man ju extra ringrostig i det här med att vara bland folk, så orken räcker liksom inte till allt som man kanske skulle vilja hinna med!

HERBHUB FRIEKOSÖR

Produkterna de här märket skapat fram är ju rena drömmen för den som vill satsa på växtbaserade hårvårdsprodukter och stylingprodukter. Friekosör som drivs av Lena har jobbat med växtbaserad hårvård i över 20 år.

Rapportering från Stockholm Beauty Day 2021

Lena är en kvinna som jag ser som ‘en med naturen’, otroliga kunskaper, stark vilja och som ger fantastiska resultat. HerbHub är inga produkter som kokats ihop i en hast utan det ligger mycket tid och kunskap i dess sammansättningar. HerbHub och Friekosör drivs tillsammans av mor och dotter som har samma härliga inställning till naturen och naturens egna krafter.

WISE ORGANIC BEAUTY

Grundat av hud-, ört- och aromaterapeuten Gunilla Brunell 1998.  Jag testade produkter från detta märke redan för 10 år sedan, då var de röda förpackningar, sen blev de gröna ett tag och nu har de fått en helt ny look!

Rapportering från Stockholm Beauty Day 2021

Så snygga, fräscha och lätta att hantera. Även innehållet har utvecklats en hel del – till det positiva naturligtvis. 

LOELLE

Med sina fantastiska oljor och SPA Haman produkter.

Rapportering från Stockholm Beauty Day 2021

De har har även en rykande färsk nyhet: African Black Soap Foam!

UNECARE

Härliga kvinnan Anna grundaren av Une Care Sweden fanns också på plats med sina fina produkter plus flera nyheter.

FÖRELÄSNINGAR

Sen vart det dags för två press föreläsningar efter varandra. Först ut Sweden Eco med Tony Irving och efter det Nordic Natural Beauty med den spanske parfymören Jimmy Boyd på plats som presenterade Bio Organic Collection.

SWEDEN ECO med TONY IRVING

Tony Irving berättade lite om hur han kom att gå över till ekologisk hudvård och sitt samarbete med Rosenserien/Sweden Eco.

Sweden Eco lanserar nu även en ny produkt: en skäggolja.

NORDIC NATURAL BEAUTY med JIMMY BOYD PARFUMER

Spanska Parfymhuset Jimmy Boyd Lanserar nu Bio Organic Collection i Sverige. Jimmy Boyd (den 3:e) är tredje generation av parfymörer i familjen. Han fanns på plats och berätta lite om bakgrund och om dofterna i Bio Organic Collection. Det passionerade sätt han berättar om sitt yrke, ingredienserna, sammansättningar, sinnet, känslor och dofter mm gjorde det till en njutning att lyssna på honom.

Kan ju vara att jag är ju sedan gammalt helt trollbunden av t ex aromaterapi och eteriska oljor terapeutiska egenskaper, dock med stor respekt för eteriska oljor då de måste användas på rätt sätt. Bio Organic Collection är inga vanlig parfymdofter, det är så mycket mer speciellt för sinnet och själen. Alltså jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta. Så det kommer att dyka upp ett inlägg framöver som bara kommer att handla om Jimmy Boyd Parfumer och Bio Organic Collection – Colonia con Fragrancia!

Vidare till NOVA CONCEPT

Här hittade jag bl a Fiilit edp och en av deras senaste dofter som jag längtat efter så: Patchouli! Vilken doft!

Rapportering från Stockholm Beauty Day 2021

De har även fått in ett nytt märke Franska Miss W som har uppdaterat sina ytterförpackningar till lite mer elegans och dramatik 😉

JOLIEBEAUTY.se

Hade satt upp en liten pop-up store med massa fina erbjudande.

Rapportering från Stockholm Beauty Day 2021

Där finns märken som t ex Whamisa, Lavera, Mossa, Nurme och många fler

NORDIC NATURAL BEAUTY

Hos Nordic Natural Beauty hittar man Inika Organic makeu-up och hudvård, Eco by Sonya, Moonsun organic of Sweden och Jimmy Boyd Parfumer.De otroligt vackra kartonger är från Inikas precis släppta Secret Garden Collection, det är faktiskt en nyckel med på varje kartong.

JOHANNA BJURSTRÖM

Holistic Health Academy grundaren Johanna Bjurström har precis lanserat sin bok “Happy Skin” och fanns på plats på Stockholm Beauty Week.

MÄRKEN SOM OCKSÅ FANNS PÅ PLATS

för att även nämna lite fler märken som fanns på plats: Bruns , Me Anima, Cosmopharma, Purehabit webstore, humle, Therese & Soon m fl.

Tack för i år Stockholm Beauty Week!

Ser fram mot en ny Stockholm Beauty Week 2022!

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.