26 maj 2024

Årskrönika för bloggen

årskrönika för bloggen

Årskrönika för bloggen

Gott Slut samt Gott Nytt

Sista dagen på innevarande år och snart inleds ett nytt år.  Jag ska inte ranta om covid och omikron eller pandemin i sig men visst har den fått oss att anpassa oss till nya rutiner.

Jag har nu bloggat i över 12 år och det har varit en rolig och lärorik resa. Så mycket som jag lärt mig genom att få möjligheten att lära känna så många fina människor med djup kunskap inom just det här området, naturlig och ekologisk hudvård. Självklart har mitt eget stora intresse och nyfikenhet lett till att jag alltid vill veta mer om ingredienser och dess påverkan. 

Mycket har dessutom hänt inom just den naturliga och ekologiska delen inom hudvård och makeup sedan mitt intresse för detta startade 2009. Det är så kul att följa utvecklingen.

Bloggandet öppnat upp för deltagande i Beauty Event för skönhetsbranschen

De beauty event som inriktar sig till de som jobbar inom branschen där jag som bloggare/press haft möjlighet att få vara med på. Har varit så lärorika med en hel del föreläsningar samtidigt som de har varit fantastiskt att träffa så många olika personer inom branschen. 

Tittar jag tillbaka så har jag fått varit med om:

4 st Daisy Beauty Expo (2015 – 2018). 

Varit jurymedlem 2 gånger i Daisy Beauty Awards 2015 och Daisy Beauty Awards 2016.

Apotek & Egenvård 2017 och Apoteksforum 2018

Hud & Kosmetik – SHR  6 gånger 2014 – 2019

Jurymedlem i Organic Beauty Awards 2 gånger 2019 och 2020.

Bloggandet på den dåvarande gröna livsstilsplattformer Livinggreen.se – som drevs av Edit Künstlicher som nu driver Edit PR.

ECO NOW eko-mässa på Münchenbryggeriet i Stockholm 2012 där jag hade ett bord på Bloggtorget. 

Offentliga Skönhets och hälsomässor

Acadermia 2014 – 2017 som jag besökte varje år. De la ner 2018.

Allt För Hälsan som jag besökt 7 gånger , 2011 – 2014 2017 – 2019 och nu hoppas att den kan bli av igen efter pandemi avbrottet under 2022.

Stockholm Beauty Week varje år  2014 – 2021 (7 gånger) med undantag för 2016, 

Naturligt Snygg portalens Green Beauty Day  (4 gånger) har jag prickat in varje år, 2017 – 2021 förutom 2020 då den blev inställd pg av pandemin.

Även Naturligt Snygg allra första Gröna Skönhets Dag 2012 var jag med på.

Den sociala biten

Att ha fått möjligheten att komma i kontakt och träffat så många olika personer med så otroligt mycket kunskap och intresse är en värdefull del av all tid som läggs ner på innehåll med att ta reda på så mycket fakta som möjligt, bildredigering, texter, mm och de utlägg som krävs för att hålla igång en blogg så som jag driver min. 

Att eventuella pressutskick/varuprover har minskat i takt med att själva blogghirakin har skiftat är ett faktum. Det riktas ofta in på de större influenserna, som har många följare. 

Jag upplever att den varianten av pressinformation som jag tar emot idag, att det skickas ut pressinformation och där man som mottagare själv får höra av sig om man är intresserad av att ta del av arbetsprov, är en perfekt variant.  

Tidigare hade jag nog mina kontaktuppgifter på en hel del PR listor men det har sållat ut och det som är återkommande nu är betydligt färre men desto trognare. 

Bloggen 2009 – 2021

Det har varit väldigt givande att blogga under dessa tolv år. Mycket tid läggs på bloggandet naturligtvis på det som måstes för att hålla bloggen levande. Nya alternativ dyker ju upp som att ‘Instagram blogga’. Vilket är ett bra komplement till vanliga bloggandet men jag kan nog aldrig släppa det gamla hederliga sättet att ha en egen fast blogg.

Men jag uppskattar alla mina nya bloggkontakter som dykt upp via social media som Facebook och speciellt Instagram, de är så värdefulla. 

Nu stundar ett nytt bloggår 2022

Jag fortsätter med mitt bloggande, på mitt sätt, på mina villkor *haha 

Kanske borde jag öppna upp för lite samarbeten, den tanken har väl vuxit fram lite. Lite fler möjligheter ges ju på det sättet. Ja, det tål att tänka lite extra på det.

Men jag är väldigt tacksam för de trogna läsarna, följarna, företag (personerna bakom) som har varit med nästan sedan början av mitt bloggande, alla fina bloggkollegor och vänner. 

Jag hoppas på att det kommer att fortsätta så framöver och ser fram mot ett nytt år och fortsätta sprida de grönare alternativen inom hudvård och makeup. Samt skapa ännu fler härliga kontakter.

 

Gott Slut samt Gott Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.