5 mars 2024

Höjdpunkter år 2021

Höjdpunkter 2021

Förra året började jag på en ny tradition. Istället för ‘Jeanettes Favoriter’ under året som gått så listade jag ‘Höjdpunkter’, så jag tänker fortsätta med det även i år. Det blir en kortare version av ‘Årets Favoriter’ med färre produkter men istället några av de som imponerat mig det där lilla extra. Samt även händelser (events) plus produkter som jag länge sökt efter och nu funnit, t ex en nyans.

2021

Covid/Corona restriktionerna lättade lite framåt höstkanten. Så både Stockholm Beauty Week och Green Beauty Day kunde genomföras, givetvis pandemi anpassat men ändå så himla kul! 

När det gäller hudvård och makeup samt parfymer, har jag hittat några riktiga höjdare  sen är det en del gamla godingar som har blivit köpta, säkra kort är aldrig fel ;). Men här är några nya som jag upplevt har det där extra eller som jag sökt efter och äntligen funnit under 2021.

Hudvård

Mossa Juicy Gel Hyaluron Face Moisturiser https://www.gogreenmakeup.se/2021/09/fuktboost-i-latt-gelform/ – som är ett hyaluronserum som kan användas på flera olika sätt. Enbart som en fuktgivande lättare ansiktsgel, under dagkräm som ett fuktserum, som en primer för makeup samt även som en fuktboostande ansiktsmask. Doftar ljuvligt gott av mogna söta bär. Stor flaska på 100 ml vilket gör den mycket prisvärd.


Solskydd

Madara Plant Stem cell Ultra-Sheild Sunscreen for Face SPF 50  https://jolie.se/produkten/madara-plant-stem-cell-ultra-shield-sunscreen-spf50/ – Den här solkrämen för ansikte har en liten färgad ton – nude – som smälter bra in med den egna hudtonen. Den har en trögare konsistens än samma fast med SPF 30. Både att ha som en daglig foundation med solskyddsfaktor samt att använda vid solbad (längre vistelse i direkt sol). Den blev ett mycket lyckat köp, med tanke på att den är lite dyrare, men den är väldigt dryg trots att den bara innehåller 40 ml. 

//Jag har tydligen missat att lägga upp en recension av den ser jag nu 😉 men jag har skrivit lite om den på Instagram i alla fall//


HÅR

HerbHub Sweden Gojs, Fuktspray och Fluffy – Tre produkter från den växtbaserade hudvårdsmärket Herbhub Sweden https://herbhubsweden.com/ 

Gojs – fuktkräm för hår och hårbotten som fungerar perfekt att styla med samt som värmeskydd.

Fuktspray – ge håret fukt, fräschar upp, till styling och även hårspray.

Fluffy Hår Vax – Ett (ler)vax som ger definition, smular inte, kladdar inte, kan även fungera som ett torrschampo.


Makeup

Lily Lolo Compact Foundation i nyansen Cashmere –https://www.gogreenmakeup.se/2021/03/recension-compact-cream-foundation/

Cashmere– Medium ljus färg med neutral underton. Den var perfekt! Nyansen blandar sig fint med min egen och även den här har en bra neutral balans (varken gul eller rosa).


estelle & thild Organic Certified Silky Eyeshadow, i nyansen Quartz https://estellethild.com/shop/make-up/bio-mineral/biomineral-silky-eyeshadow-quartz/ (som jag inte verkar ha skrivit ngt om ännu heller)  Här är det framför allt nyansen på skuggan som faller på plats! En nyansen som jag letat efter men inte riktigt funnit, många fina liknande nyansen men inte just som den här. En latté nyans med mjuka matta inslag. Svårt att förklara men jag älskar denna nyansen. Ögonskuggan är ju även väldigt silkeslen. Jag använder den även till rouge. Vill jag ha den i krämigare form blandar jag med lite ansiktsbalm.


Kjaer Wise Im-Possible Mascarahttps://www.gogreenmakeup.se/2021/11/ekolyx-mascara-som-ger-resultat/

En lyxig mascara med ett ganska högt pris. Men både vacker förpackning och fantastiskt resultat. Positivt att det finns att köpa refill till. En riktigt höjdarmascara.

 

Ekolyx mascara som ger resultat

Dofter Parfym

Jimmy Boyd Parfumista Bio Organic CollectionColonia con Fragrancia!

Jimmy Boyd Perfumista Bio Organic Collection https://www.nordicnaturalbeauty.se/varumarken/jimmy-boyd.html?p=2 – Riktigt härlig dofter för kroppen, hemmet, bilen, garderober mm.  Aromaterapeutiska dofter för sinnet som man kan associerar till olika tillfällen i livet, olika behov i nuet, ja faktiskt lite magiska dofter. Jag fastnade för dessa fyra dofterna:

  • Orange Blossom
  • Wild Roses
  • Forest 
  • Spring Rain

Tyvärr har inga av dessa hittat hem till mig (ännu) men de står högt upp på önskelistan 😉 


Filit Parfum de voyagehttps://www.gogreenmakeup.se/2021/11/recension-fiilit-parfum-du-voyage/

  • PATCHILAI – India Doft: Mjuk patchouli med en viss sötma av vanilj och inslag av kardemumma.
  • KADO – Japon Doft: Blommig, mjuk, körsbärsblom, frisk sötma
  • JOLI COEUR – La Réunìon Doft: Mjuk, varm, vanilj, gräddkola och choklad

2022

Nu när vi närmar oss slutet av detta året och det nya året på väg att ta vid, så står vi återigen inför strängare restriktioner pga Corona-Covid börjat ökat kraftigt igen och den nya variant Omikron slagit till. 

Låt oss hålla tummarna för att Omikron är en ‘mildare’ variant (det sägs ju så i alla fall) och inte slår lika hårt på mänskligheten.  Låt oss hjälpas åt att försöka minska spridningen genom att följa restriktionerna. 

Hålla avstånd –  använda munskydd – tvätta händerna noggrant och ofta – handsprit – ta vaccinationerna som rekommenderas. 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.