1 mars 2024

Rengöringsbalm med bärnstensextrakt

rengöringsbalm med bärnstensextrakt
Rengöringsbalm med bärnstensextrakt

Rengöringsbalmet kommer i en gyllene plasttub med skruvlock. Den innehåller bl a kokos-, solros- och aprikoskärnolja,probiotika och prebiotika, havtorn och hjortron. Massor av välgörande och närande oljor för huden. 

Applicering

Rekommenderas att appliceras på torr eller lätt fuktad hud. Balmen masseras lätt in på den torra huden och omvandlas till en mjuk rengöringsmjölk vid kontakt med vatten. Sköljs sedan av med ljummet vatten. Kan användas som ensam rengöring för att ta bort makeup eller som en Pre-Cleanser.

Bärnstensextrakt sägs vara stärkande för hudbarriären och ge skydd mot uttorkning
Mitt omdöme

Rengöringsbalmet har en konsistens som jag upplever är en blandning av balm och gel, lite trögflytande känsla. Jag tar en liten klick och värmer upp med fingrarna, det gör att den direkt blir lättare att massera in. Doften av vanilj är väldigt lugnande. 

Det händer att jag ibland glömmer bort att jag håller på att tvätta mig och masserar lite extra.

Applicerar sedan lite vatten med fingrarna så balmen blir lite mjölkaktig och sköljer slutligen av med ljummet vatten alternativt fuktad ansiktshandduk. Ögonmakeupen tar jag bort med samma rengöring fast jag jag gör det i ett separat moment. Ett öga i taget. Värmer upp lite rengöringsbalm med fingrarna, applicerar försiktigt över ögonlocket och på fransarna (blundar). Tar bort sedan med fuktad bomullsrondell. Den här rengöringsbalmen är väldigt snäll mot min känsliga ögon. Avlägsnar effektivt foundation (kompakt), läppstift och eyeliner med mycket pigment. Huden lämnas mjuk och smidig efter rengöringen.

Sammanfattningsvis

Snäll mot huden och ögonen. Rengör effektivt. Ger en underbar rengörings upplevelse både för huden och sinnet.

 

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm 125 ml ca pris på 379 kr

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm

Caprylic/Capric Triglyceride (From Coconut Oil), Helianthus Annuus Seed Oil (Sunflower Oil)*, Glycerin (From Coconut Oil)*, Prunus Armeniaca Kernel Oil (Apricot Kernel Oil)*, Aqua Purificata (Water), Sucrose Laurate (Natural Thickener), Sucrose Stearate (Natural Thickener), Lactobacillus Ferment Lysate Filtrate (Probiotics)*, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate (From Radish Root), Farnesyl Acetate (Source Veg.)*, Panthenyl Triacetate (B-vit)*, Inulin (From Chicory Root/Prebiotics), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (Seabuckthorne)*, Populus Tremuloides Bark Extract (Aspen Bark), Tocopheryl Acetate (Vit E)*, Bisabolol (from Camomile), Rubus Chamaemorus Fruit Extract (Cloudberry)*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosemary)* , Amber Powder (Amber Gemstone), Fructose (Fruit Sugar/ Prebiotics)*, Tocopherol (Vit E)* Glycine Soja Oil (Soy Bean Oil)*, Beta-Sitosterol (Source Plants)*, Squalene (Veg. Source), Xanthan Gum (Natural Thickener)*, Vanillin (Scent), Lactic Acid (pH balance), Sodium Benzoate (Natural Preservative), Potassium Sorbate (Natural Preservative) , Phenoxyethanol (Preservation), Alcohol (Less than 0,0001%)
*Ingredienser från ekologiskt certifierade odlingar

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.