26 maj 2024

Wild Rose AHA Toner och Beauty Balm

Wild Rose AHA Toner och Beauty Balm
Wild Rose AHA Toner och Beauty Balm från Neal’s Yard Remedies – Recension

NYR produkter är COSMOS ORGANIC, Soil Association Organic och Leaping Bunny (Vegan) certifierade.

Wild Rose AHA Toner och Beauty Balm

Wild Rose AHA TONER 

En toner för daglig användning som innehåller vildnyponfröolja, caviar lime fruit extract och citric acid som skonsamt ska exfoliera och förfina huden. Wild Rose AHA Toner ska vara formulerad för att både vara effektiv och skonsam även för känslig hud. Vid känslig hud rekommenderas 1 – 2 gånger per vecka.

Det följer dock med en varning på förpackningen. Bl a att inte använda om man har känd allergi mot något av innehållet (vilket för mig är en självklarhet ;)), inte använda andra exfolierande produkter samtidigt, använda hög solskyddsfaktor under tiden den används och 2 veckor efter avslutad användning.

Mitt utlåtande

Jag har känslig reaktiv hud och är väldigt försiktig med peeling och exfolierande produkter. Jag har testat den 1 gång per vecka och det verkar har varit ok med min hud. Förpackningen jag har är 100 ml i blå plast med snäppkork (original 20 ml kommer i glasflaska). Doften är det klassiska NYR ros.  Jag har applicerat toner i ansiktet med en bomullsrondell, väldigt lätt på handen. 

Huden har reagerat med det som är rätt så normalt vid den här typen av toner. Lite lätt pirrande känsla och en aning rodnad som dock var relativt snabbt övergående. Så min hud överreagerade inte. Jag har använt den på kvällen och på morgonen  hade huden fått en mycket fin lyster. 

Wild Rose AHA Toner och Beauty Balm

Wild Rose Beauty Balm 

Ett multiaktivt balm för ansiktet. Innehåller bl a nyponfröolja, eteriska oljor från patchouli, geranium och rosmarin. Antioxidantrik, mjukgörande och lystergivande.

Mitt utlåtande

Jag har den mindre burken (limited edition) på 15 ml i blå glasburk. Doften är rosig med inslag av nyponfröoljan. 

Det här är en riktigt härligt multibalm! Jag har testat den till att använda som rengöringsbalm och den fungerar perfekt för det ändamålet. På torra hudområden mjukgörande och lindrande. I ansiktet som ett nattbalm, på torra örsnibbar och ytteröron, nagelbanden, läpparna även att skapa lite extra glow på kindbenet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.