19 april 2024

Instant wrinkle filler från Patyka

Instant wrinkle filler från Patyka

Instant wrinkle filler från Patyka – recension 

I Patykas serie Age Specific Intensif hittar man denna Instant Wrinkle Filler

Inspirerad av resultatet av injektionsbehandlingar utan injektioner.  Innehåller en botoxliknande vegetabiliskt ingrediens från Acmelle Oleracea som har en utjämnande effekt på huden, ska fylla ut och jämna ut fina linjer omedelbart och under lång tid. Innehåller också naturlig låg molekylvikt hyaluronsyra som ska vara den bästa duon mot rynkor. Lovar persikoeffekt på huden hela dagen. Perfekt som bas för makeup.

Patykas produkter kommer i pappförpackningar som öppnas på ett speciellt sätt och på insida av kartongens sidor finns det text med bl a info om hur man använder produkten mm. Även utanpå förpackningen är det beskrivning av innehåll och info om själva produkten.

Den rekommenderas att appliceras varje morgon efter applicering av hudvårdsprodukter men innan makeup. Wrinkle Filler appliceras direkt på rynkorna med mjuka rörelser. Det följer även med ett applicerings schema för bästa resultat enligt följande: 

Pre-Application Gesture

Instant wrinkle filler från PatykaStep 1: Relax the  forehead

Relax your face by deeply massaging the area between your eyebrows: do simultaneous lateral crossed movements with both of your index fingers.


Instant wrinkle filler från PatykaStep 2: Stimulate the eye contour

Using your index fingertip, press under the eye, from the inside toward the outside, following the bone. Then apply pressure on the brow bone, from the inner corner to the outer corner of the eye.


Instant wrinkle filler från PatykaStep 3: Drain

Slide your index fingertip along your wrinkles, alternating light and deep pressures and holding tissues with your other hand. For the eye contour and nasolabial folds wrinkles, do these pressures from the inside to the outside of the face.

Application gesture:

Apply the skincare directly on your wrinkles with your fingertips with smoothing movements from the inside to the outside of the face until the finish is matte and soft


Mitt omdöme

Min första reflektion när jag använde denna första gången var att den påminner väldigt mycket om Dermalogicas Barrier Repair (använde den mycket innan jag gick över till mer naturkosmetik) i konsistensen och känslan på huden. Den har den där super silkesmjuka känsla när den appliceras på huden och lägger sig som en skyddande hinna.

Den lilla tuben med en lång smal pip ger aldrig för mycket mängd åt gången då formulan är rätt så trög att få ut ut men superlen när den appliceras. Jag har testat den i en kort period som en behandlande produkt men upplevde att min hud blev lite torr (torrare 😉 ) så jag avbröt den varianten. Däremot periodvis och även som en primer under makeup är den helt suverän (på mig)! Krämen har en gråaktig/transparent färg som är näst intill doftlös.

Patyka Age Specific Intensif Instant Wrinkle Filler  – tub 15 ml ca pris 449 kr (100% natural origin 42,8%  organic farming )  ||*PAO 9 m||

*PAO = Period After Opening

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.