5 mars 2024

Carthago Fragrance

carthago fragrance

Jag var säker på att jag hade skrivit ett inlägg om Carthago Fragrance här på bloggen men jag måste ha blandat ihop det med att jag lagt upp inlägg och stories på Instagram. Så här kommer nu ett litet inlägg om detta spännande företag.

Carthago Fragrance –  Distillery of Essential oils & hydrolates with Swedish tech & passion🌱for a more sustainable production

Råvaror från Tunisien som destilleras med en svensk innovativ teknik direkt på fälten.

Det här är Carthago Fragrance

Här är ett utdrag från deras Instagram:

Vilka är vi?

Jag heter Idris Harki och är en av grundarna till Carthago Fragrance tillsammans med Magnus Dandanell.

Senaste åren har jag blivit en doft-fanatiker och mitt intresse har lett mig på en resa som mynnat ut i detta företag.

Målet är att erbjuda våra kunder destillat så som eteriska oljor och hydrolater av premium kvalitet. Råvarorna kommer från Tunisien och destilleras med svensk innovativ teknik direkt på fälten.

Det som framförallt skiljer oss från andra är spårbarheten av våra ekologiska råvaror från jord till bord då vi inte har mellanhänder. Vi vet vem bonden är, vilket berg de plockats från, på vilken höjd osv. Vi vet till och med på molekylnivå vad våra produkter innehåller. Vi kan därför erbjuda ”skräddarsydda” råvaror beroende på vad du vill använda de till. “

Digitalt Event

Jag blev inbjuden att delta i ett Webinar den 2 mars som anordnades av Carthago Fragrance med Ivan Valencia som moderator.

carthago fragrance

Innan eventet fick vi hem 6 olika små flaskor med dofter (hydrolater) som vi skulle testa och sedan fylla i en enkät med hur vi upplevde dofterna samt om vi kunde namnge dem. Enkäten vart sedan som ett underlag för själva eventet. Nu är jag ju ingen expert eller direkt kännedom om hur örter doftar förutom de allra vanligaste *haha så jag prickade bara rätt på 2 av 6 dofter. Det var Neroli och Ros. 

Det togs också upp jämförelser mellan vakum- och vattenångsdestillation  samt skillnaden av slut slutresultatet. Även hur  överdestillation påverkar resultatet.

Skillnaden på doften mellan t ex odlad lavendel och vildvuxen lavendel.  Hur viktigt det är med rätt klimat, växtplats, skörd, lagring, transport samt förberedelser och destillation.

Webinariet var späckat med information och var så intressant!

Visste ni  . . .

. . .  ”att destillerad rosolja innehåller runt 300 doftämnen! 🌹

Geraniol och citronellol är de dominerande ämnena…men för att geraniol ska ge sin rosdoft krävs också fenyletylalkohol som finns i liten mängd i oljan men i större mängd i hydrolaten då den är vattenlöslig.

Ros Damascena har en söt och fyllig doft och vissa beskriver en förnimmelse av vanilj och kryddnejlika i botten. Carthago Fragrance Instagram

Carthago Fragrance Nyhetsbrev

Jag rekommenderar er att signa upp för deras nyhetsbrev. Även naturligtvis följa dem på Instagram på deras spännande resa av framtagandet och destillering av eteriska oljor och hydrolater från det vår natur förser oss med.

Nyhetsbrev

Instagram 

Hemsida 

Carthago Fragrance till Stockholm Beauty Week

Det bästa av allt är att de kommer även vara med på det stora och fantastiska eventet Stockholm Beauty Week 17 – 18 maj här i Stockholm! Stockholm Beauty Week är öppet för alla och här kan ni köpa biljetter >>>>>>  Biljetter Stockholm Beauty Week

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.