1 mars 2024

Färgutmaning vecka 13

färgutmaning vecka 13

Jag är med i en grupp på Facebook som heter Mogen Hy – smink och skönhet. Förra veckan var det en färgutmanings vecka vilken jag hoppade på. De flesta i den här gruppen har massa fina ögonskuggspaletter med en hel del blandade kulörer. Jag har använt de skuggor och makeupprodukter jag har i min samling om ej lika många olika färgalternativ men det fungerar det med.

Det har varit väldigt kul att göra dessa olika sminkningarna. Lite ovant med att använda så pass mycket smink 7 dagar i rad och även använt lite nya färger och kombinationer *haha 

Jättekul att se alla olika variationer av färgskalor och eventuella kombinationer på ögonmakeup.

Den som startat utmaningen har valt en ny färg för varje dag samt alltid med några alternativ färger, ifall man inte har just den utvalda.

Så här har veckans färgskala sett ut:

Måndag gul beige/ljusbrun/creme/guld

Hade tyvärr ingen gul. Det närmaste jag kom fram till blev Golden Glow från Glow Collection/Maria Åkerberg. Ingen ögonskugga utan mer highlighter. Det blev en svagare gul nyans i alla, tycker jag.

Tisdag blå lila eller grå.

Jag har använt mig av Long Lasting Eye Pencil no 04L Blå (Purobio Cosmetics), den är ganska djup blå så för att få till en lite ljusare blå nyans på hela ögonlocket blandade jag ögonpennan med lite concealer och sen så lite vit skugga närmast brynen (Nvey Eco 161 Hidden Light).

Onsdag rosa aprikos eller lila. 

Jag har använt Cold Shiny Pink ögonskugga från Maria Åkerberg och för att få till en mer markant rosa effekt så har jag även använt Cold Pink Lip Liner på ögonlocket.

Torsdag grönt blått, gult eller brunt

Ögonskugga Emerald och Eyeliner Golden Olive båda från Maria Åkerberg. Inte så vanlig färg på mina ögonlock men den här gröna nyansen fördjupar blicken på något sätt tycker jag

Fredag lilabrun eller blå

Lily och Soft Velvet från Maria Åkerberg plus EyeLiner Purple Minx från Inika Organics.

Lördag röd orange eller rosa

Hade ingen röd så det fick bli ett av alternativen orange/persika . Inika Organics Loose Mineral Blush i färgen Peach Keen har använt mig av. Samt PuroBio Cosmetics Long Lasting Eye Pencil i Turkos. Blev riktig härlig färg på ögonlocken!

Söndag orangebrun, gul eller guld.

Eftersom jag valde alternativet orange dagen innan så har valde jag alternativen guld och brun. Fick då testa mina två skuggor från EstelleThild Cocoa och Sparkling Caramel samt PuroBio Cosmetics Long Lasting Eye Pencil i Brun. Blev en intensiv lite mer dramatisk look .

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.