5 mars 2024

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria kroppsvård

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria kroppsvård

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria är ett italienskt märke.  De har både kroppsvård och hårvård. Jag har provat lite av deras kroppsvård. Alla deras produkter är certifierade Cosmos Organic (minst 95% naturligt samt minst 20% ekologiskt) samt veganska.

Freschezza  – uppfriskande med örtiga inslag av kryddiga timjanblad och rosmarinextrakt

Idratazione – fuktgivande med söt sensuell doft med inslag av fikon och hibiskusextrakt

Delicatezza – lugnande för den känsliga huden med apelsinblomma och aloevera extrakt 

Jag har testat på produkter från alla tre serierna, nyfiken som jag är *haha. Nedan har jag skrivit en liten recension om produkterna.

Deo roll-on och flytande handtvål från Freschezza serien

Freschezza seriens doft är verkligen uppfriskande på ett behagligt sätt. Deodoranten blev en snabb favorit, håller fräscht länge. Formulan är inte genomskinlig utan lite vit men torkar snabbt in och lämnar ingen vit hinna på huden. Den har jag laddat upp extra med hemma ifall de skulle ta slut i butiken. Den är i plastflaska med roll-on och innehåller 50ml.

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria kroppsvård

Den flytande handtvål lika så. Super fräsch och inte alls uttorkande för händerna. Ger ett lagom lödder. Den innehåller  300 ml och kommer i plastflaska med pump som man kan låsa genom att vrida lätt på pumpen. Väldigt bra även att rengöra makeupborstar, tvätt rondeller och makeup svampar/blenders. Tvålen tar effektivt bort smuts och makeuprester. Den här tvålen har jag också laddat upp med några extra.

Handlotion och Body Balm från  Idratazione serien

Handlotion med pumpfunktion i 400 ml plastflaska. Smart att kunna låsa pumpen efter användning genom att vrida lätt på den. Handlotion är lätt med fyllig och ger mjuka och återfuktade händer. Doften är lite söt med viss beskhet , påminner mig om lite kryddig papaya och mango. Vilket tyvärr inte är en av mina favorit dofter men den är helt ok.

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria kroppsvård

Bodybalmen kommer i en stor rund burk och innehåller 200 ml. Konsistensen är som en krämig lotion men när man applicerar den på huden och masserar in känner man hur fyllig och mjuk den blir.

Duschgel och deo roll-on från Delicatezza serien

Duschgel kommer i plastflaska med snäpplock och innehåller 200 ml. Konsistensen är lätt men inte direkt rinnig. Den är mjuk att applicera på fuktad hud och ger en mjukt lagom lödder. Torkar inte ut huden utan huden känns helt ok efter. Den är väldigt mild för huden. De har märkt den som ‘fragrance-free’ och det är precis vad den är tycker jag. Man kan bara  ana ett väldigt svagt inslag av apelsinblomma.

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria kroppsvård

Deodoranten kommer i en roll-on flaska i plast och innehåller 50 ml. Doften är genomgående i serien som egentligen inte alls märks. Den håller fräscht men utan att ge någon doft.

NAE produkter finns att köpa lite överallt, t ex Hemköp, Åhlens, Lyko, In och Finn. Priserna varierar en hel del. Jag har köpt mina produkter hos In och Finn och där kostar det 29 kr per styck oavsett vilken produkt.  Men även när de säljs till ett högre pris får man väl räkna märken till budget nivå, fast självklar till det lägre priset är det ännu snällare för plånboken =)

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.