19 april 2024

Clean Beauty Rosehip Moisturizing Cream

Clean Beauty Rosehip Moisturizing Cream

Clean Beauty Rosehip Moisturizing Cream från tyska märket I+M Naturkosmetik.

Det tyska märket I+M Naturkosmetik har flera olika serier av både ansiktsvård och kroppsvård. Jag har testat på lite olika produkter från dem under åren som gått och alltid varit nöjd. Hudvårdsserien som jag gillat allra bäst är den turkosa serien Friestil Sensitive som är anpassad för en känslig, allergibenägen och torr hy. Den serien innehåller inte parfym men har vaniljextrakt tillsatt som ger produkterna en mycket lätt och varm doft av vanilj, som även anses vara lugnande för huden.

Clean Skin

Deras senaste tillskott är hudvårdsserien som heter Clean Skin och innehåller tre produkter, Fuktkräm – Fuktserum – Rengöringskräm. Alla helt doftfria och anpassade för torr och känslig hy. Vad är då Clean Beauty? Så här skriver märket själva:

”Clean Beauty-serien vårdar hyn med utvalda vårdande ämnen som har reducerats till det väsentliga. Med sitt hudvänligt och  växtbaserat innehåll ger produkterna återfuktande vård samt skonsam rengöring som är fri från potentiellt irriterande tillsatser ~ fri från doftämnen & allergener som eteriska oljor ~ fri från konserveringsmedel, som alkohol ~ fri från parabener, silikoner, sulfater & mikroplaster.”

Clean Beauty Rosehip Moisturizing Cream

En oparfymerad fuktkräm för känslig och torr hy som ska hjälpa huden att balansera fukttillförseln och lugna torra hudområden. Fuktkrämen innehåller bl a nyponfröolja, sheasmör, glycerin och aloe vera. Certifierad Cosmos Natural Skincare även Klimatkompenserad, Vegan och LeapingBunny. 

Mitt utlåtande

Jag gillar att den kommer i pumpflaska. Samt att det går att skruva av ‘korken’ så man kommer åt det allra sista av innehållet 😉 Pumpen fördelar lagom mängd per pump. Konsistens på fuktkrämen är som en fyllig lotion. Den är väldigt dryg. Lätt applicera och smörja in på ansiktet, halsen och dekolletaget. Silkeslen på huden och håller huden rejält återfuktad och lugn. Kan användas både morgon och kväll på rengjord hud.

I+M Naturkosmetik Berlin Clean Beauty Rosehip Moisturizing Cream 30 ml ca pris 215 kr 

Hållbarhet: PAO 4 månader (Period After Opening)

INGREDIENTS/INCI: AQUA, SQUALANE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, PENTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, ROSA CANINA FRUIT OIL*, BISABOLOL, SODIUM HYALURONATE, TOCOPHEROL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SILICA, CAPRYLYL GLYCOL, XANTHAN GUM, GLYCERYL CAPRYLATE, PROPANEDIOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL (*) från kontrollerade ekologiska odlingar 100% naturlig produkt 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.