19 april 2024

Phytofuse Renew Resveratrol Eye Cream Inika Organic

Phytofuse Renew Resveratrol Eye Cream Inika Organic

Phytofuse Renew Resveratrol Eye Cream Inika Organic – recension

“Phytofuse Renew™ Eye Cream, en lätt ögonkräm som förbättrar elasticiteten hos den känsliga huden runt ögat, minskar uppkomsten av rynkor och fina linjer, samt minskar mörka ringar och påsar under ögonen.”

Generellt om ögonkrämer/gel/balm

Generellt har jag rätt så svårt att hitta en ögonkräm som jag inte reagerar på, brukar alltid resultera i någon irritation. Ögonkrämer är ju oftast dyra, sett till att de kommer i små förpackningar. Det är tråkigt och dyrbart om det visar sig att ens hud inte kommer överens med krämen. För att vara på den säkra sidan väljer jag oftast att använda jojobaolja eller nyponfröolja. Jojoba är den som passar mig bäst då nyponfröoljan lätt kan bli uttorkande på min hud. 

Jag vill ha en ögonprodukt som ger fukt, kapslar in fukt och samtidigt lite avsvällande /dränerande och gärna jobbar att dämpa det lite mörka nyanserna 😉 Inte så mycket för uppstramande och utslätande produkter.

Phytofuse Renew™ Eye Cream från Inika Organic fick jag som en *PR-gåva* för ett tag sedan. Jag har alltså den ‘gamla’ förpackningen, Inika Organic har nu uppdaterat både sina produkter och förpackningar. Det nya uppdaterade utseendet har en vacker skir rosatonad nyans. Dock tror jag att den ‘nya’ varianten av ögonkräm innehåller detsamma som den gamla även om det verkar som om det tagit bort namnet ‘Resveratrol’ i produktens namn. Resveratrol är en antioxidant. Så låt oss ta kika lite på vad jag tycker om denna produkten.

Tub med keramisk topp

Phytofuse Renew Resveratrol Eye Cream kommer i en tubförpackning som har en keramisk applicerings topp, som ska ge en lugnande och kylande effekt. För extra kylande effekt rekommenderas att man förvarar den i kylskåp. Innehållet är 78% ekologiskt certifierat, 100% naturligt samt vegansk. 

Phytofuse Renew Resveratrol Eye Cream Inika Organic

Den innehåller bl a resveratrol, druvkärnolja som ska hjälpa till att förbättra elasticiteten, minska uppkomsten av fina linjer/rynkor samt mörka ringar och påsar under ögonen. Övriga innehåll är bl a oljor från t ex  jojoba, avokado, nyponfrö, lavendel, patchouli, ylang ylang mfl. Ska passa alla hydtyper.

Applicering

Rekommenderas att appliceras på rengjord hud och efter eventuellt serum. Man pressar ut en liten mängd från tuben på den keramiska applikatorn. För att sedan massera försiktigt runt ögats konturer. Om man vill ha den extra kylande kan den förvaras i kylen.

Mitt lilla omdöme

Jag gillar att den kommer i tubformat samt att den har denna typen av applikator. Den är också formad så att den kan stå stadigt på sitt lock om man inte vill ha den stående åt andra hållet i ett makeupställ eller liknande. 

Doften är lätt blommig med inslag av ros. Konsisten är lätt krämig men inte fet. Glider lätt på huden med applikatorn och ger en lite svalkande känsla även om den inte legat i kylen. Huden känns inte kladdig efter appliceringen utan mer som om den har skapat en liten skyddande genomskinlig hinna.

Jag har använt den både morgon och kväll efter rengöring. Har inte upplevt några irritationer. Huden runt ögonen har känts väl återfuktad och smidig under den här perioden jag använt den. Det här är faktiskt en ögonkräm jag kan tänka mig att köpa igen, även om priset tillhör den lite lyxigare nivån. 

Inika Organic Phytofuse Renew Resveratrol Eye Cream ca pris 579 kr PAO: 6 månader

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Cetearyl Alcohol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil*, Glycerin*, Propanediol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Squalane, Selaginella Lepidophylla (Rose of Jericho) Extract, Cetearyl Olivate, Water (Aqua), Sorbitan Olivate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil*, Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil*, Lactobacillus Ferment (Probiotic), Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Pelargonium Graveolens (Geranium) Leaf Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Oil*, Eugenia Caryophyllus (Clove) Bud Oil*, Vetiveria Zizanoides (Vetiver) Root Oil*, Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Oil*, Cananga Odorata Flower (Ylang Ylang) Oil*, Glycine Soja (Soybean) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Juice Extract, Tocopherol (Vitamin E), Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Benzyl Alcohol, Limonene, Geraniol, Eugenol, Citronellol, Linalool. *Certified Organic

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.