28 maj 2024

Saga of Idun Day & Night Cream Recension

Saga of Idun - Day & Night Cream
Saga of Idun – Day & Night Cream Recension

Saga of Idun ett svenskt märke med naturlig och ekologisk hudvård  tillverkat på svenska västkusten. Hudvården är baserat på marint algkomplex samt innehåller även bl a hyaluronsyra. Produkterna har för egenskap att ge återfuktning, skydda och hjälpa till att bygga upp hudbarriären med sitt innehåll av naturliga fettsyror, vitaminer, peptider och antioxidanter. 

Innehåller marint algextrakt

Saga of Iduns ekologiska algkomplex kommer från skalet av ekologiskt odlade mikroalger. Detta algkomplex ska verkar som “en osynlig skyddande mask som skyddar från negativ miljöpåverkan upp till 5 gånger mer en jämfört med en oskydda hud. Ska även absorberar över 20 gånger mer svett, bakterier och andra föroreningar.

Jag har testat dag och nattkräm i mini storlek om vardera 20 ml (finns i deras startkit  ). Perfekt storlek att starta med när det gäller en ny produkt.

Day Cream Anti-Ageing AntiPollution Nourishing

Denna dagkräm lovar “ger en extra långvarig återfuktning och är en intensivt närande kräm som motverkar och minimerar synligheten av tidiga ålderstecken. Den har en vitaliserande effekt, ökar kollagenprodutionen för att bekämpa tecken på fina linjer och rynkor och fungerar som en skyddande sköld över huden för att bekämpa yttre påverkan som smuts, avgaser och föroreningar (anti-pollution).”

Innehåller bl a ekologiskt algkomplex, hyaluronsyra, niaciamide (B3), Pentanol (pro-vitamin B5), Vitamin E, pentavitin, jojoba- och solrosolja, sheasmör och aloe vera juice. Ska passa torr hud, normal hud, blandhud, åldrande och känslig hud.  PAO 6 mån.

Mitt omdöme dagkrämen

Vackra förpackningar med en viss tyngd. Gillar att det är pumpdosering. Gillar också att det kommer ut en mindre mängd kräm vid pumptryck. Konsistensen är som en fyllig lotion med krämig känsla. Krämen är av den sorten som känns lite sträv när man smörjer in den i huden. Men den lämnar snabbt en mjuk känsla och som en skyddande icke kladdig hinna på huden. Den har en mild doft av något som jag inte riktigt kommit fram till vad det är. 

Min hud har inte haft några problem med obehag utan har tolererat krämen bra. Dock tror jag att jag skulle behövt en olja under för att få ut ännu mer är krämens effekt. Så är ju min hud, den vill gärna ofta att jag använder lite ansiktsolja innan dagkräm för att bli nöjd 😉

Night Cream Rejuvenating Advanced Repair

Nattkrämen är “en revitaliserande och avancerad reparerande forskningsbaserad anti-aging nattkräm som har en vitaliserande effekt på huden samtidigt som den ökar kollagenproduktionen, förebygger åldrande och fungerar som en skyddande sköld över huden för att bekämpa yttre påverkan som smuts, avgaser och föroreningar. (anti-pollution).”

Innehåller bl a ekologiskt algkomplex, hyaluronsyra, peptider, jojoba- och solrosolja, extrakt från olivolja och olivblad, sheasmör, Vitamin E och aloe vera juice. Passar normal hud, blandhud och torr och åldrande hud samt känslig hud.  PAO 6 mån.

Mitt omdöme nattkrämen

Utseende och pumpdosering som dagkrämen. Doften likaså. Konsistensen är fylligare och ger inte den där lite sträva känslan vid applicering. Huden känns mjuk och återfuktad och lämnas med vad som känns som en osynlig skyddande hinna. Precis som med dagkrämen så har min hud tolererat nattkrämen bra utan obehag. 

Skulle jag köpa de här två igen?

Ja, absolut men då skulle jag även komplettera med deras ansiktsolja.

DAGKRÄM ~ INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Oleyl Erucate, Glycerin, Niacinamide, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ethyl Olivate, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-6 Palmitate/Succinate, Caprylic/Capric Triglyceride, Saccharide Isomerate, Panthenol, Silybum Marianum (Milk thistle) Seed Oil, Nannochloropsis Oculata Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Silica, Sodium Hyaluronate, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Tocopherol, Cetearyl Alcohol, Sclerotium Gum, Sodium Citrate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Parfum (fragrance)*, Limonene, Geraniol, Citronellol, Citral, Linalool. *Natural parfume

NATTKRÄM ~INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Bytyrospermum Parkii (Shea) Butter, Capryl/Capric Triglyceride, Simmondsia, Chinensis (Jojoba) Fröolja, Oleyl Erucate, Polyglyceryl 6 Palmaitate/Succinate, Pentylenglykol, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Fröolja, Silybum Marianum (Mjölktistel) Fröolja, Olea Europaea (Oliv) Fruktolja, Nannochloropsis Oculata Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Silica, Sodium Hyaluronate, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Tocopherol, hydrerad vegetabilisk olja, xantangummi, natriumbensoat, bensoesyra, citronsyra, natriumhydroxid, natura parfym (doft) * Limonen, Geraniol, Citronellol, Citral, Linalool. citronsyra, natriumhydroxid, natura parfym (doft)*, Limonen, Geraniol, Citronellol, Citral, Linalool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.