26 maj 2024

Bloggen fyller år!

Bloggen fyller år!

Bloggen fyller 13 år idag, 5 augusti 2022.  Den 5 augusti 2009 startade jag min lilla gröna skönhetsblogg. Att den fortfarande finns kvar och är aktiv är ett bevis på att det var ett bra beslut som visade sig vara något som jag har ett genuint intresse av. 

Genuint intresse

Djupdykande ner i ingrediensernas ursprung, effekter, korsreaktioner, eventuella biverkningar studier,  användningsområden m m kanske med andra ord kan benämnas som lite nördigt 😉 Men ooo vad mycket jag har lärt mig under alla dessa år. 

Kanske kan jag upplevas (även känna mig så ibland) som jag är lite av ett kontrollfreak (obsessed) av just produkters innehåll. Mycket bottnar också i att jag är allergisk och överkänslig för vissa ingredienser inte bara i hudvård och makeup utan allmänt. Därav lite tvångsmässigt beteende att jag alltid vill ha koll på vad produkter innehåller, och då menar jag fullständigt innehåll (INCI) inte bara aktiva ingredienser. Likaså om jag ser produkter som tävlas ut och låter intressanta, så kollar jag alltid upp INCI innan jag eventuellt deltar i någon tävling. 

Inga stora mängder produkter

Även om jag älskar hudvård och makeup så har jag inte samlat på mig något stort ‘lager’ av produkter. Vilket absolut inte är något fel att göra. Men jag vill hellre se till att öppna så få produkter som möjligt av samma sort samtidigt, då jag hellre vill få slut på det jag använder först innan jag köper en ny eller öppnar en som står och väntar på att öppnas och testas. Jag har ju även en liten PAO-bok (Period After Open) som jag skriver in datum/år när jag öppnat en produkt samt produkten pao 😉 

Bloggen fyller år!

Även med makeup. Visst har jag samlat på mig lite smått och gott men ändå ganska lite. Lite samma sak där som med hudvård. Fast ibland kan jag känna att jag kanske har lite dåligt med t ex ögonskuggor olika färger *haha

Att recensera produkter

Eftersom jag då typ lever efter mottot att använda upp en produkt innan en ny öppnas eller köps, så kanske det inte ploppar upp så väldigt tätt med inlägg av recension och nya produkter på bloggen eller Instagram. Men å andra sidan lägger jag ner väldigt mycket tid på förarbetet innan en recension skrivs och publiceras. That’s how I roll!

Är jag en influenser?

Trots att jag har hållit på i många år och bloggat om naturligare val inom hudvård och makeup så är jag fortfarande rätt så ‘liten’ (räknat till följare osv) samt att jag även är 50plus bloggare, vilket jag tycker är viktigt att det också finns av. ProAge Jag gör inte betalda samarbeten, som naturligtvis kan lyfta en blogg/instagram och få fler besökare/följare. Inte för jag tycker det är fel att göra betalda samarbeten men jag vill undvika att hamna i situationer som omfattar deadline och press på att prestera ett visst antal inlägg antingen på sociala medier eller bloggen, även om det skulle vara som ett jobb som ger ekonomisk vinning. Press-gåvor/utskick tar jag dock  emot emellanåt oftast efter en granskning först *haha. Besök på mässor och eventuella presslansering deltar jag gärna på.  Tävlingar är ju också något som kan ge fler besökare/följare. Jag anordnade tävling tidigare men efter ett tag la jag ner det. Det var kul så länge det varade. 

Kanske är jag trots allt en form av influenser som det heter nuförtiden även om en rätt liten sådan *haha

Tacksam

Jag är tacksam för alla min trogna följare och alla nya som tillkommer! Självklart är det kul och jag blir jätteglad när jag ser att intresset för min blogg och instagram ökar, det känns otroligt positivt och uppmuntrande. Jag kommer ju i kontakt med så många härliga människor genom bloggen och de sociala mediakanalerna som Instagram, Facebook.

Jag har även börjat ge mig på lite med Reels, mer personliga (att jag visar mig själv och pratar *haha) videosnuttar samt satt igång med mitt youtubekonto.  Det är kul, och det verkar även vara en grej som uppskattas i sociala media världen. Helt klart når man ut snabbare genom just att använda sociala medier. Tiktok har jag också börja använda, kanske lite mer sporadiskt 😉 Det ska dock mycket till innan jag skulle sluta blogga. Bloggen är liksom en del av mig, min terapi, ger mig livskvalité och mycket mer.

Nu kör vi vidare mot fler skönhets äventyr fram tills nästa födelsedag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.