16 april 2024

Recension Patyka High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF30

Patyka High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF30

Patyka Paris är en exklusivt franska märke. Med sin unika syn på skönhet, där effektivitet, etik och excellens är sammankopplade, erhöll Patyka som första kosmetikföretag i världen, ecocert-certifiering år 2002. Patyka var först med att skapa hudvårdsprodukter som är både lyxiga och ekocertifierade. 

För snart 100 år sedan, 1922, omgiven av det kulturella och konstnärliga glada 1920-talet, skapade en apotekare ett elixir innehållande eteriska och vegetabiliska oljor som snabbt kom att bli skönhetshemligheten bland kvinnorna i Paris. I början av 2000-talet återfanns receptet till Huile Absolue och varumärket PATYKA grundades. Sedan dess har PATYKA utvecklat sitt arv och skapat en exceptionell expertis inom grön kemi och bioteknologi”

High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF30

Denna High Protection Dark Spot Fluid SPF ingår i Patayas serie ‘Anti-Taches Perfekt’. En vårdande produkt för dagligt bruk med solskyddsfaktor som ska hjälpa till att förhindrar och korrigerar uppkomsten av pigmentfläckar. Innehåller bl a havtorn, naturliga mineralfilter, titandioxid och zinkoxid som skyddar mot både UVA/UVB-strålar. Även Pongamiaextrakt, en kraftfull antioxidant som kommer från fröna från karanjaträdet, skyddar cellerna från fria radikaler och skyddar huden från för tidigt åldrande samt aloe vera.

Applicering

High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF appliceras på morgonen i ansikte, på halsen och dekolletaget. Även runt hårfästet och öronen. 

Mitt omdöme

Jag har använt den varje dag under våren och sommaren som en ansiktskräm under foundation eller under solskydd. Även använt den som en vanlig ansiktskräm. Då den innehåller SPF så har jag bara använt dagtid.

Min upplevelse är att den har en lätt men fyllig flytande formula som ger en mjuk, återfuktande känsla på huden utan att lämna någon vit hinna.  Precis vid appliceringen kan man ana en lite vit hinna med den försvinner snabbt och blandar sig med den egna hudnyansen.  Den återfuktande känslan håller i sig hela dagen.

Tycker också se tecken på att speciellt en ‘dark spot area’ inte blivit värre under sommaren utan däremot tonat ut en aning. 

Priset kan tyckas lite högt men å andra sidan så innehåller ju den här flaskan hela 50 ml och doserar man rätt (ganska riklig mängd) är flaskans innehåll ändå väldigt drygt. 

Patyka High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF30 – 50 ml ca pris 629 kr

 

Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Pentylene Glycol, Zinc Oxide, Glycerin, Polyglyceryl-6 Stearate, Titanium Dioxide, Parfum (Fragrance), Microcrystalline Cellulose, Silica, Dictyopteris Polypodioides Extract, Sodium Hyaluronate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Tocopherol, Pongamol, Sodium Stearoyl Glutamate, Polyglyceryl-6 Behenate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Alumina, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Polyhydroxystearic Acid, Citric Acid, Isostearic Acid, Sodium Phytate, Limonene**, Linalool**, Alcohol.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.