1 mars 2024

Mitt besök på Green Beauty Day 2022

Mitt besök på Green Beauty Day 2022

Lördagen den 8 oktober 2022 kl 10.30 – 16.00 intogs Münchenbryggeriet av  den stora gröna skönhetsdagen – Green Beauty Day.

Lite försenad hann jag i alla fall vara med på slutet av föreläsningen Master Class Ansiktsyoga och Gua Sha med YouBloom Hannah Sjöström.  

Mitt besök på Green Beauty Day 2022

Botanisering bland utställarna

Evergetikon ett märke från Grekland med produkter från Kreta. Härliga naturliga och ekologiska kropps- och ansiktsprodukter som innehåller bl a välgörande eteriska oljor. De har två nyheter på gång.  En hudvårdsserie som även ska passa en känslig hud 

Mitt besök på GreenBeauty Day 2022

samt  hår- och kroppsoljor med ljuvliga dofter.

Mitt besök på Green Beauty Day 2022

MeAmina med sina härliga produkter som nu även tagit in massage/gua sha i trä.

Mitt besök på Green Beauty Day 2022

Sweden Eco (Skin Care for Men) lanserar ett syskon – Sweden Eco Skincare. Mamman är naturligtvis Rosenserien. Sweden Eco Skincare riktar sig till kvinnor. Först ut är en deo roll-on med en ljuvligt citrus doft av en blandning med citron, apelsin och lime. Fram till våren kommer det ytterligare 2 produkter i denna serien.

Mitt besök på Green Beauty Day 2022

Eteritique med brittiska märket Neals Yard Remedies har nu även det brittiska märket Nourish Skin Care i sitt sortiment. 

Jolie.se har massa olika produkter att erbjuda. Här hade de även utförsäljning av vissa märken.

För övrigt hittar man märken som Whamisa, Mossa, Lavera Naturkosmetik, Patyka mfl

Nova Concept har tre nya märken som faktiskt har premiär på den svenska marknaden. Alla dessa märken plus många fler finns tillgängliga i webbutiken eco-chic.se. Santa Verde Naturkosmetik ett tyskt hudvårdsmärke baserat på ren ekologisk aloe vera juice. Produkterna innehåller inget vatten. Aloe Veran skördas från deras egen aloe vera odling i Andalusien där även deras fabrik ligger.

Dhyvana ett ekologiskt hudvårdsmärke från Spanien. 7-dagars intensiv kur eller mer långsiktigt. 6 olika variationer att välja på.

LiliKiwi ett märke från Frankrike med rengöringsprodukter för barn. 100% naturliga och ecocertifierade produkter. Schampo, flytande tvål och kroppsrengöring i gel och skumform. Refillbara.

Miraz Organic visade också upp roliga nyheter. De är generalagenter för det franska märket Biarritz och har tidigare bara haft solskydden Alga Maris från märket. Men nu har de även tagit in två andra serier. 

Oceane med bl a en ljuvligt doftande kroppsolja och kroppsskrubb. Reparative en serie hudvårdande produkter för den känsliga och extra ömtåliga huden. Samt även Moi Forest ett märke från Finland som skapat produkter med Forest Dust (’skogsdamm’) och högkvalitativa råvaror samt  Reconnecting Nature mikrobiomextrakt, som ska vara vetskapligt bevisad att stärka kroppens immunitet och hudens mikrobiom.

Maria Åkerberg med ett mindre urval från sitt enorma sortiment av hudvård och makeup. Deras flytande foundation att få en ny bättre formula plus en ny nyans Light Beige.

2 föreläsningar jag var på

Care of Gerd med sina fantastiska hud- och kroppsprodukter. Deras Body Lotion Blueberry Vanilla Fudge är sagolik både doft och konsistens. Syskonen Anna-Lena och Johan hade även en föreläsning Minimalistisk hudvård med Care of Gerd –Stärk din huds naturliga mikrobiom – less is more

Layering för mer glow med Sara Nomberg by sara

Makeup artisten Linda Öhrström hade också en föreläsning Makeup Masterclass där hon avslöjade många av sina tips och knep. Den föreläsningen var jag inte på tyvärr, ingen möjlighet att hinna med allt man vill 😉 Men har beskådat och följt Linda under bra många år och sett henne in action flertalet gånger tidigare. Vi slog även ett kort följe vid en liten botanisering bland utställarna.

Fler utställare som fanns på plats

Weleda –  Green Heads –  Bruns –  by sara – Nordic Natural Beauty –   Loelle  – Nahelie mfl

 Summering

Som sagt det är omöjligt att hinna med allt och alla men jag tyckte jag blev helt nöjd med det jag lyckades hinna med. Så här efteråt så kan jag tycka att jag tagit för lite bilder, men det var oftast fullt vid de olika utställarna och när det väl blev lite plats så gick tiden åt att känna, klämma och dofta och fylla på min information om olika produkter.

Det var en härlig fullspäckad dag med roliga möten både nya och gamla.  Ser fram mot Green Beauty Day 2023!

Tack till Naturligt Snygg, alla utställarna alla som jobbade under dagen med att hålla bra standard på mässan!

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.