1 mars 2024

Min dag på Allt För Hälsan 2022

min dag på allt för hälsan 2022

Allt För Hälsan 2022

3 års frånvaro av Allt För Hälsan mässan pga av pandemin men nu var det dags igen!

Började morgonen med att scanna QR-koden för pressbiljetten uppe i Pressrummet. Där strålade jag samman men både bästa Annica (https://www.instagram.com/imjustannica/ http://www.daretobeyou.se/) samt enligt vår tradition även finaste Mona (https://www.instagram.com/lavieestbelle.beauty/   https://est-belle.blogspot.com/ 

Pressfrukost med Breathwork pass

Min dag på Allt För Hälsan 2022

Pressfrukosten hade ett litet speciellt upplägg i år. Först en liten presentation av mässan och sedan ett prova-på-pass av Breathwork ledd av medgrundaren av Hale Center, Johnny Oduyaca 20 – 30 min andningsövningar under ledning av en fantastiskt avslappnande röst samt meditationsmusik i bakgrunden. Ett lättare smakprov på just Breathwork tekniken. Som för en ‘nybörjare’ och en som är fylld av spänningar/ångest/panikattacker var nog så utmanande ;). Men ooo så viktigt för både kroppen och själen. 

Att få en kontroll över sin andning är ju så viktigt för att få ner både puls och blodtryck (speciellt när man har lite för snabb och högt av de båda ;)) Det är svårt att ‘släppa’ på allt och även om jag personligen har svårt för det här att ‘tappa’ kontrollen så är det återigen en sådan viktig sak att lära sig.  Hela sessionen gav verkligen effekt och jag kunde under övningarna känna påslaget av att lymfan började arbeta. Pirrande i händer och fingrar, även huvudvärk som ökade för att sedan avta. Yrsel naturligtvis *haha en klassisk symptom, därav fördelen att ligga ner under ett pass. Sedan ta det väldigt försiktigt när man reser på sig efter avslutat pass.

Jag upplevde också känningar i rygg/bröstrygg (smärta) under vissa andningstag men där har vi också spänningar/nerver (jag har ju min diskbråck och förslitningar/samt kroniska värk i hela kroppen) och det är ju där som andningstekniken kan en stor effekt på att hjälpa till naturligt med själva smärtlindringen. Jag upplevde att det var väldigt givande att få testa på detta. Absolut något som både min kropp och själ skulle kunna få en bättre livskvalité av.

Mässhallen B – Allt För Hälsan

Care of Gerd hade skapat en Eko-Butik. Väldigt fint och överskådligt med hela deras sortiment av av hud-, kropps- och hårvård.

Lavera Naturkosmetik som nu (äntligen) finns tillgänglig på den svenska marknaden igen visade upp delar av sitt sortiment av hudvård, kroppsvård, hårvård samt makeup.

Maria Åkerberg med sin stora fina monter laddad med sina fina produkter.

Min dag på Allt För Hälsan 2022

Loelle Organic Beauty som har fantastiska oljor och andra produkter.

Evergetikon fina naturliga produkter från Kreta.

UneCare of Sweden härliga hudvårdande produkter för hela kroppen.

Min dag på Allt För Hälsan 2022

Bruns Products Svensk ekologisk hårvård av högklass.

Nova Concept hade med sig ett stort urval av sina produktmärken.  Zao Organic Makeup, Lilikiwi, Santa Verde Naturkosmetik, Dhyvana, Crazy Rumours, Florame mfl.

Min dag på Allt För Hälsan 2022

Miraz Organics hade också med sig en hel del av sin märken. Bl a Djusie, Biarritz, Moi Forest, Joik mfl. Väldigt fin monter hade de. Som jag glömde ta en av, naturligtvis 😉  Men det blev en bild på Moi Forest produkterna i alla fall.

Övriga utställare

Naturligtvis fanns det fler utställare på mässan som kanske inte finns med just på mina bilder. Rosenserien med Sweden Eco Skincare, Svensk Hälsokost,  Bio Gaia Kosttillskott, Great Earth Kosttillskott, Inika Superfoods (där man tyvärr inte fick köpa deras bars styckvis utan var tvungen att köpa en hel kartong), Body Bees, Fitness 24 Seven (‘mitt Gym’ 😉 ), Happy Green ( jag hade hoppats att de skulle haft med sig sitt märke Yopi hudprodukter, men så var inte fallet), plus många fler.

En liten titt i pressbagen

I vår pressbag fanns bl a lite kosttillskott, vattenflaska med mist funktion från Kvix, En handledsreflex från Smart in the Dark, 2 kristall/stenar från Oh la moon, bodyscrub från MÅ, 1 påse med torkad mango plus en QR kod till Hale.Center som ger en månads fria obegränsad online sessioner samt att denna QR kod kan man sedan ge vidare till en vän som också är intresserad av att prova på deras andnings sessioner.

Min dag på Allt För Hälsan 2022

Även det här fick följa med mig hem

Isolerande vattenflaska/termos i rostfritt stål (för både kall och varmdryck) från Tripulse som har väldigt fina träningskläder med Tencel™ som är en ultramjuk och hållbar tygblandning av eukalyptus-, gran- och björkträfibrer. Naturligt antibakteriell och mycket andningsbar – Handkräm och lipbalm från Biarritz serie Reperative som är för extra känslig hud samt produkterna är doft/parfymfria – Lavera Basis fuktighetskräm doftfri, en ny produkt som Lavera Naturkosmetik släppt då efterfrågan på mer doftfria produkter har ökat. Den var jag ju tvungen att köpa och testa. Finns även som nattkräm men kommer då i glasburk. – Schampo och Spraybalsam från Bruns Products, Perfect Deo Roll-on Litsea Cubeba från UneCare of Sweden samt Morotsolja från Loelle Organic Beauty.

Min dag på Allt För Hälsan 2022

En fullspäckad dag med en massa nya spännande intryck och intressanta möten både gamla och nya.

Tack för i år ALLT FÖR HÄLSAN!

Vi ses igen nästa år=) 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.