16 april 2024

Ansiktsrengöring från Viridi Eco

Ansiktsrengöring från Viridi Eco

Ansiktsrengöring från  Virido Eco 

På Hud och Kosmetikmässan i början av september följde den här necessären  med lite blandade test produkter från det svenska hudvårdsmärket Viridi Eco grundat av  Viridi Eco skapades av Evelina Andreasson Viridien och Edward Viridien 2015

Jag tänkte skriva ett litet mini utlåtande om de här rengöringsprodukter som fanns med i necessären. Gentle Face Cleanser – Deep Hydration Facial Toner –  Calming Mud Mask – Jojoba BHA Peeling

Gentle Face Cleanser

“Gentle Face Cleanser är en skonsam och mild rengöring för ansiktet som löser upp smuts och orenheter utan att irritera huden. Med vårdande och återfuktande ingredienser som rengör din hud utan att torka ut den. Passar även torr hy. Parfymfri. Appliceras i ansiktet men undvik partiet runt ögonen ( alltså inte användas till att ta bort ögonmakeup), masseras in lätt på huden och sköljs av med ljummet vatten.”

Jag brukar hälla lite i handflatan och röra ut med några droppar vatten innan jag applicera i ansiktet, tycker det går lättare att applicera så.  Konsistensen är fyllig men lätt. Den rengör bra men kan nog känna mig lite torr i huden efteråt. Tror att den kan vara bättre för min hud på sommaren än nu på vintern.

Deep Hydration Facial Toner  

Deep Hydration Facial Toner är en återfuktande och PH-balanserande ekologisk ansiktstoner med dubbelverkande hyaluronsyra från Viridi Eco. Det veganska ansiktsvattnet är ph-blanserande, djupt återfuktande och milt exfolierande och passar både torr, känslig och blandhy. Tonern innehåller AHA-syra (lactic acid) som är milt exfolierande och återställer hudens naturliga PH-balans, samt aloe vera som har lugnande egenskaper. Dubbelverkande hyaluronsyra arbetar både på djupet, längre ner i hudlagret, med att binda fukt till huden. Den kan användas som en vanlig toner som man sprayar lite på en bomullsrondell och stryker lätt över ansiktet. Eller som en essens, då sprayar man lite i handflatan och klappar in i ansiktet.” 

Jag använder den som en toner på en bomullsrondell. Det alternativet passar mig bäst 😉 Jag gillar den här för den ger massor med fukt upplever jag det som samtidigt som den friskar upp.

Calming Mud Mask 

Calming Mud Mask innehåller grön montmorillonit lera som effektivt rengör genom att absorbera och forsla bort toxiner som finns i huden. Den innehåller också kolloidalt havre som är rikt på det bioaktiva ämnet Beta Glucan som är väldigt lugnande och mjukgörande för huden.Passar dig som har en torr och känslig hud. Passar också normal/fet hud. Appliceras på huden med pensel eller med fingrarna. Låt verka i 10 min – sköljs av med ljummet vatten. Kan ge en pirrande och kylande känsla som är en del av maskens verkan, innehåller pepparmyntsolja.”

Jag var lite rädd att den här masken skulle vara som de flesta lermasker som torkar in på huden och känns  stelt vilket jag inte är alls förtjust i. Men så var inte fallet =).  Konsistensen är lite gel/lotions aktig och har en gröngrå nyans som blir transparant på huden. Lätt att applicera. Har en mild uppfriskande doft av pepparmint. Min hud slurpar åt sig av masken ganska snabbt så jag brukar lägga på ett litet extra lager. Jag upplever en skön svalkande känsla på huden men inget obehagligt pirrande. Sköljer av efter ca 10 min och huden känns ren och uppfriskad men ändå lugn.

Jojoba BHA Peeling 

Jojoba BHA Peeling från Viridi Eco är en ekologisk mild peeling med pilbarksextrakt och jojobakorn. Passar dig som har en torr, mogen hy och även till fet, acnebenägen hy,Peelingen avlägsnar döda hudceller och ger huden en fin lyster.Ansiktspeelingen är dubbelverkande och peelar både kemiskt och mekaniskt med hjälp av jojobakorn som avlägsnar de döda hudcellerna på hudens yta (mekaniskt) samt pilbarksextrakt som är rik på Salicylsyra (BHA-syra), detta ger en kemisk exfoliering av döda hudcellerna och påskyndar cellförnyelsen.”

Beroende om man har torr/mogen hud eller fet/blandhy/acne hud så applicera man på olika sätt. Man börjar med att fördela jämnt med fingertopparna och sedan över huden med cirkelrörelser. Jag som har torr/mogen hud rekommenderas att låta den mekaniska peeling arbete längre genom att jag då låter fingertopparna jobba någon minut innan jag sköljer bort  med ljummet vatten. Om man har fet/blandhy/acnehy applicerar men peelingen över ansiktet men istället för att massera in så låter man peeling sitta på i ca 5 min så att BHA-syran får jobba lite effektivare. Efter det sköljs peeling av med ljummet vatten.

Konsistens är som en lätt lotion med små peelingkorn. Doftar som citronfromage. Peeling kornen är så ‘finmalda’ att de inte river på huden utan känns behagliga.  Det passar mig perfekt! Jag är ingen person som peelar i tid och otid utan tvärtom, kanske t o m för sällan 😉 Jag är väldigt försiktig när det kommer till just det moment i hudvårdsrutinen. Men den här gillade jag och min hud reagerade inte på något sätt negativt. Jag använder den här även på kroppen, för som sagt gillar inte för riviga skrubbar och ibland behöver huden få bort lite av de gamla avlagringarna då passar en ‘lättare’ peeling produkt perfekt för mig!

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.