19 april 2024

Labrains Skin Care – Lettland

Labrains Skin Care - Lettland

Labrains Skin Care – Lettland

Labrains Inspiration & Science // Skin Microbiome Protection //

Märket Labrains var ett helt nytt märke jag stötte på under Hud & Kosmetik mässan i början av september. Spännande märke från Lettland. Holistisk hudvård som riktar in sig på Skin Microbiome Protection dvs hudproblem som dermatit, rosacea, akne och känslig hud. 

Baserade på ingredienser från växtriket och botaniska extrakt. Bl a innehåller deras produkter kardborre extrakt, brun algen som på svenska kallas ‘gyllene tång’, tranbärsfröolja, immortelle (evighetsblomman), stamceller från drakblomma,  extrakt från sjömossa, aktiva ingredienser från enbär samt  sapropel lera. Läs mer om ingredienserna här 

Jag fick med mig hem ett litet test set för just min hudtyp som representanten satte ihop. Oil-to-Milk Cleanser, Perfecting Facial Peeling Mask, Micellar Water,Renovation Sculpting Serum samt Rosacea & Strike Back Cream.

Oil-to-Milk Cleanser

Lätt oljig konsistens som masseras in på torr hud sen tillsätter man lite vatten och konsistens blir mjölkliknande. Sköljs sedan av med ljummet vatten. Kändes väldigt lätt att använda på huden. Huruvida den tar avläsningar lite kraftiga makeup kan jag inte svara på men lätt makeup löser den upp helt ok.

 Perfecting Facial Peeling Mask

En fuktgivande lätt peeling mask. Ska hjälpa till att minska synliga utslag, ta bort gamla hudceller och förbättra hudens textur. Har en genomskinlig serum konsistens. Appliceras på huden 10-15 min, max 2 gånger per vecka.

Micellar Water

Som används efter rengöring. Tar bort eventuella rester av makeup och smuts och ska hjälpa till att pH balansera huden.  Används genom att fukta en bomullspad och försiktigt svepa över ansiktet, Lätt konsistens, kändes inte kladdig på huden.

Renovation Sculpting Serum

Intensiv anti-age (inte mina ord ;)) behandling och naturlig ‘skin filler’. Serumet hade en lätt lotion liknande konsistens. Rekommenderas användas både morgon och kväll.

Rosacea & Strike Back Cream

Ska hjälpa till att hjälpa en Rosacea/Cuperosa hud att minska rodnad, synliga åldersfläckar, rynkor och symptom av Rosacea. Rekommenderas användas morgon och kväll. Krämens konsistens är ganska lätt men känns ändå lite fylling väl på huden.

Min summering av dessa produkter

Jag gillar naturligtvis det holistiska tankesättet. Min hud reagerade inte direkt negativt förutom på serumet. Huden kliade fruktansvärt efter jag appliceras det.Micellärvattnet kändes uppfriskande och torkade inte ut huden likaså rengöringen. Peelingmasken vet jag inte riktigt men å andra sidan så är jag inte någon inbiten ‘maskare’ ;).  Rosacea & Strike Back Cream var den jag gillade mest. Den var skön på huden och lugnande.

Mina tester var på 10 ml så det räckte ju inte speciellt länge, ca 14 dagar. Kan vara svårt att avgöra något mer ingående om resultat på så kort tid men åtminstone ett ‘first impression’ av produkterna =)

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.