19 april 2024

Midnattsserum från Grevinnans Rum

Midnattsserum från Grevinnans Rum

Midnattsserum från Grevinnans Rum

Ni som inte vet vem ‘Grevinnan’ är ska jag försöka att kort berätta det.  Grevinnans Rum värdesätter lokalproducerade, ekologiska och certifierade råvaror. samt rättvisemärkning. Deras produkter innehåller vårdande oljor, lera, extrakt och eteriska oljor. Tillverkningen sker för hand i deras egna fabrik i Strömstad som ligger vid havet.

Hos Grevinnans rum hittar man hudvårdsprodukter av högklass och tillverkade med mycket kärlek. Fasta tvålar, flytande tvålar, ansiktsvård, kroppsvård och hårvård. Alla produkter ger inte bara kroppen en boost utan även sinnet med sina underbara terapeutiska dofter.

‘Grevinnan’ är en underbar och härlig kvinna, Karin Egertz, som tillsammans med sin familjer driver tillverkningen av deras produkter.

Nu till själva huvudämnet i det här inlägget 😉

Midnattsserum – Face Cure No.1

Face Cure No:1 – Midnattsserum innehåller pilbark som är lätt exfolierande. Serumet innehåller gurkärtsolja som är fuktgivande och lugnande, squalane hjälper övriga verksamma ingredienser att slussas ner djupare i huden, Ringblomma är känt sedan flera tusen år för sin medicinala verkan, lika så morotsoljan som har massor av A-vitaminer samt karoten. Serumet används under natten då kroppen sover behöver den inte skydda sig på samma sätt mot de fria radikalerna. På natten kan kroppen ta hand om det som du har givit den att jobba med i lugn och ro. Bara för bästa resultat.”

Mitt omdöme

Midnattsserum kommer i en glasflaska med pipett. Konsistensen är mer som en serumolja. Serum brukar oftast vara tunnare och ge en torrare känsla på huden. Det här serumet är ljuvligt mjukt att applicera på huden utan att det känns varken torrt eller fett. Serumet har dessutom en neutral doft vilket också är positivt. 

Huden känns direkt mjuk och smidigt. Jag har använt serumet efter kvällsrutinen och sedan applicerat ovanpå med Face Moisturizer, som också är en super skön ansiktskräm som ger massor av fukt. Dessa två tillsammans ger en känsla av en bebislen hud. Hur många droppar man bör applicera är nog individuellt. Jag har nog varit extra generös med dropparna för det gav mig en sådan härlig känsla. Serumet är dock drygt och räcker länge minst 2½ – 3 månader (min flaska var på 10 ml). Likaså Face Moisturizer där behöver man väldigt lite för att huden ska bli nöjd. På morgonen har jag vaknat upp utan den ganska vanliga känslan av att huden stramar och en hel del torra partier. 

Summering

Jag gillar detta Midnattsserum skarpt! När serumet tog slut och jag på kvällen använde en annan olja och sedan Face Moisturizer upplevde jag att huden började små protestera med att klia lite här och var. På morgon därefter var det precis som huden stirrade tillbaka på mig i spegeln och förmedlade: “Vad har du gjort ?! “. För redan var de torra och strama partierna tillbaka. Ja, det sammanfattar nog ganska väl hur mycket min hud älskade och behövde detta serum!

Midnattsserum Face Cure No.1 – Grevinnansrum || 10 ml ca pris 499 kr, 30 ml ca 1.349 kr  pris 

 

Midnattsserum – Face Cure No.

Borago officinalis Seed Oil, Squalane, Helianthus Annuus Seed oil, Salix Alba Bark Extract, Daucus Carota Sativa Juice, Sesamum Indicum seed oil, Calendula Officinalis Flower, Tocopherol.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.