28 maj 2024

Årskrönika skönhetsåret 2022

Årskrönika skönhetsåret 2022

Årskrönika skönhetsåret 2022

Så vart det helt plötsligt ett nytt år – 2 0 2 3 – 

Planerade att skriva i går kväll men blev avbruten av att det helt plötsligt blev skottlossning i närheten med flera skadade. Dessvärre även en avliden. Det gjorde att luften gick ur mig och jag blev ofokuserad under resten av kvällen. Så ni får denna Årskrönikan idag istället.

Summering av hudvårdsåret 2 0 2 2

Corona restriktioner lättade och äntligen dags för fler mässor och event att gå av stapeln. Under året blev det deltagande i 8 olika event. Jättekul att träffa så många personligen igen, alla härliga tidigare kontakter och en massa nya. Både bland utställarna, och alla andra i Social Media. Det gällde ju dock att fortfarande vara ‘försiktig’ vid stora folkmassor. Jag släppte kanske gardet lite granna,  för efter Hud och Kosmetikmässan åkte jag på Covid 😉

Ivan Valencia, multi artisten – skönhetskonsultenten, mm påbörjade det han alltid drömt om, att skapa sitt egna hudvårdsmärke. BeauAge Beauty ett nytt skönhetskoncept  “Agesism is dead – Beauty is power”  BeauAge Beauty: “Där andra ser brister som behöver korrigeras – Ser vi perfektion att lyftas fram”  Läs mer på deras hemsida eller Instagram

Carthago Fragrance  ”Svenska råvaror och Dalarna som centrum för hållbar produktion, naturliga råvaror och hantverksmässig industri. i vill skapa ett centrum likt Sillikon Valley för teknik eller Parfymernas Mekka Grasse fast för naturliga råvaror och hållbar produktion… och sätta Dalarna och Sverige på Världskartan ! Vi ser också framför oss att du ska kunna besöka framtidens doft och aromgårdar precis som du idag kan besöka fina vingårdar för att skämma bort dina sinnen ”. 

Du kan även bli medgrundare i denna spännande resa. Läs mer på deras Instagram eller hemsida

Bloggen

Bloggen blev tonåring och fyllde 13 år.

 Jag fortsätter att skriva om hudvård och makeup. Det kommer hela tiden nya produkter, nya råd och rön. Naturligtvis precis som tidigare gäller det att hålla ett öga på och vara lite skeptisk med vad märken lovar med sina produkter och hålla koll på innehåll, miljöhantering mm. Allt naturligtvis baserat på ens egna kriterier. Alla har vi olika kriterier på hur vill att produkterna ska leva upp till. 

Det som är väldigt kul är de märken som har funnits med ett tag och  fortfarande hänger med och utvecklas hela tiden. 

Sociala Medier

INSTAGRAM Jag har blivit eller försökt i alla fall vara mer aktiv på Instagram med inlägg samt även med att spela in reels. När funktionen ‘dela på Facebook’ blev aktiv på mitt konto blev det ju så mycket lättare att samtidigt få inläggen att bli publicerade på båda ställena med ett klick. Jag började också med att göra min röst ‘hörd’, mao jag började prata i mina reels istället för bara ha musik. Kändes väldigt konstigt till en början att sitta och prata rakt in i kamera, det gör det i och för sig fortfarande *haha. Men det är roligt och blir lite mer personligt.

YOUTUBE Jag började även bli mer aktiv på mitt youtube konto med att spela in lite sminkvideos, empties videos och liknande.  Har inte någon exklusive utrustning direkt. Mobilkameran är den som används mest ibland spelar jag in med min Samsung tablet, men kvaliteten varierar. Jag har köpt några enklare ringlights och även mobilstativ för att försöka höja bildkvaliteten på det inspelade materialet.

Samarbeten mm

Jag gör fortfarande inga betalda samarbeten.  Vilket jag inte anser är något fel att göra men jag känner att det inte är något för mig. Men kanske jag skulle behöva det extra som det kan bidra med då det inte direkt är gratis att driva en blogg. Ganska dyrt faktiskt, och hela tiden höjs ju priset som med allt annat 😉 Men just nu har jag inga tankar på att göra betalda samarbeten.

Jag tar emellanåt mot pressprodukter men alltid utan motkrav. När det gäller pressprover väljer jag endast att ta emot sådana produkter som är (jag tror) lämpad för mig och min hudtyp.

I år hade jag även en adventskalender på Instagram. Där produkterna var sponsrade från olika märken. Dock är jag ej sponsrad på något sätt av dem. Jag stod själv för frakt och emballage kostnaden vid utskick av vinsterna.

Nyhetsbrev – Epostlista

Jag har också starta upp en e-postlista.  Instagram har varit och är fortfarande lite opålitlig emellan åt. Många konton har helt plöstligt blivit nedstängda, många konton blivit hackade och det verkar vara svårt att få någon direkt hjälp av META-ledningen. Så om detta skulle hända mitt konto, så vill jag vara väl förberedd  så jag kan nå ut till er och kunna meddela vad som är på gång och även varna om kontot skulle hackas. När jag nu då skapat denna mejllistan funderar jag också på att sätta  gång med ett Nyhetsbrev framöver. Har du inte anmält dig ännu kan du göra det här:  e-postlista/nyhetsbrev

Tack till er 

Som troget följer mig på bloggen, Instagram och Youtube. Ser gärna naturligtvis att det blir fler följare men det får ta den tid det tar. 

Olika företag som jag kommit i kontakt med och som fortfarande håller kontakten. En del finns inte längre kvar och istället kommer nya, vilket det då  kan vara svårt att skapa kontakt med som man haft med de andra som varit tvungna lägga ner. Visst brukar jag göra ett försök men fungerar det inte så lägger jag inte ned min energi på det. Brukar tänka “their loss not mine” 😉 

Alla härliga bloggkollegor, bloggvänner, skönhetsnördar, underbara gänget på Mogen Hy – smink och skönhet,

ProAge – Skönhet oavsett ålder

Så underbart att detta nu börjar ta fart mer och mer. Det är vad jag verkligen vill förmedla. Skönhet har ingen ålder. Du är vacker som du är. Precis enligt BeauAgeBeauty filosofin  “Där andra ser brister som behöver korrigeras – Ser vi perfektion att lyftas fram”. De som vill göra skönhetsingrepp för att se yngre ut, får naturligtvis göra det. Men ingen ska behöva må dåligt av att åldras. Alla åldras! Inte vara rädd för att få rynkor, livslinjer kallar jag dem. Så länge du tar hand om dig själv och din hud så vad gör väl en rynka här och där!

Nu inleder vi ett nytt Skönhetsår 2 0 2 3! 

2 tankar på “Årskrönika skönhetsåret 2022

  1. All kärlek till dig. Jag är tacksam att du inte blev skadad i gårdagens hemska händelse.

    Jag tycker att du är fantastisk och det är alltid så trevligt att träffas.

    Gott nytt skönhetsår och välkommen till fabriken❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.