1 mars 2024

Gretan Herb Dittany & Orange Shampoo

Gretan Herb Dittany & Orange Shampoo

Gretan Herb Dittany & Orange Shampoo

Evergetikon är ett naturligt märke som har hudvård, kroppsvård och hårvård. Deras produkter tillverkas på Kreta.  Grunden i deras produkter är örter och eteriska oljor.

Jag har testat några produkter tidigare ur deras sortiment och nu tänkte jag dela mina åsikter om detta schampo mer er. 

Cretan Herb Dittany & Orange Normal or Dry Hair Shampoo

Kommer i brun plastflaska med snäppkork. 99% naturligt innehåll. Milt Schampo för torrt hår. Innehåller bl a aloe vera, olivolja arganolja, apelsin och mandarin olja, samt dittany.  Dittany är en grekisk växt/planta som växer på Kreta.  Dittany hjälper till att behålla fuktbalansen och återställer pHvärdet.

Mitt omdöme

Schampot har en gelkonsistens och doftar ljuvligt av apelsin/mandarin. Schampot är verkligen milt men rengör ordentligt och tar bort eventuella rester av stylingprodukter utan att hårbotten blir torr eller kliar. Återfuktar min hårbotten riktigt bra.  Passar min känsliga och eksem benägna hårbotten väldigt bra =) 

Evergetikon Shampoo Normal to Dry Hair 150 ml ca pris 118kr

Aqua, Aloe Barbadnesis Leaf Juice, Decyl Glucoside, Lauryl Glucoside, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil “Cretan” extra virgin olive oil, Calendula Officinalis Flower* Extract, Xantham Gum, Potassium Sorbate, Origanum Dictamnus Flower/Leaf/ Stem Extract,  Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Argania Spinosa Kernel Oil ,Sodium Benzoate, Citric Acid, Tocopherol Acetate (vitamin E),  CitrusBergamia (Bergamot) Fruit Oil,  Citrus AurantiumDulcis (Orange) Peel Oil, Citrus nobilis(Mandarin), Dictamus Creticus (Dittany) Oil.
Fri från: Parabens, silicone, propylene glycol, mineral oil, ethanolamine, phthalates, musk xylene, triclosan, methylisothiazolinone..

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.