16 april 2024

Skin Food Body Balm

skin food body balm

Skin Food Body Balm

Weleda Skin Food

Skin Food original kräm som finns på 75 ml och 30 ml tuber, är nog en av Weledas bästsäljare genom tiderna. Nu på senare tid har det ju blivit fler produkter i Skin Food serien som Body Lotion, Light Cream, Body Balm samt Lip Balm. 

Majoriteten hyllar denna kräm (Skin Food Original) men jag har faktiskt aldrig varit speciellt förtjust i krämen. Mycket pga att det skapat irritationer i huden plus inte direkt tyckt om doften (som typ andra bara älskar).  Krämen innehåller lanolin (ullfett) och det är en ingrediens jag ofta reagerar negativt på. Lanolin i sig är mjukgörande och det är absolut inget dåligt ingrediens. Oftast beror det för min del på mängden av just lanolin i en produkt. Det kan fungera om den ingrediensen ligger längre ner på INCI listan. På originalet kommer lanolin som 3:a, som då kan förklara varför min hud inte kommer överens med just den krämen.

skin food body balm

Skin Food Light Cream klarar jag bättre, där kommer lanolin på plats 15 på INCI listan, men jag kan inte använda den i ansiktet så den får fötterna njuta av. Lip Balmet fungerar dock bra trots att lanolin är ingrediens nr 3. Ja vad ska jag säga, min hud  har sitt eget liv med regler och krav så bara att testa sig fram 😉  

Skin Food Body Balm

Mjukgörande kroppsbalm med  en mild doft av apelsin och lavendel samt inslag av vanilj från benzoin. Kommer i en rund grönfärgad glasburk (tillverkad av 85% återvunnet glas). En krämig mjukgörande kroppsbalm som ska ge intensiv vård och näring till en mycket torr hud. Innehåller bl a kakaosmör, sheasmör, glycerin och ringblomma.

Min upplevelse

Jag blev väldigt förtjust i denna kroppsbalm. Väldigt fyllig i sin konsistens utan att vara kladdig. Lätt att smörja in tycker jag och den lämnar huden mjuk och återfuktad. Jag har ju väldigt torr hud och efter jag använt denna håller sig huden bra återfuktad och inte börjar ’torr fälla’ för snabbt igen. Krämen känns inte kladdig. Min hud slurpar nog igen en hel del. Skin Food Body Balm är den produkten i serien som inte innehåller lanolin, kan vara därför min hud inte protesterar det minsta.

Weleda Skin Food Body Balm 150 ml glasburk  ca pris pris 149 kr

 

WELEDA Skin Food Body Balm

Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Theo-broma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Stearic Acid, Pal-mitic Acid, Pentylene Glycol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Viola Tricolor Extract, Alcohol, Betaine, Carrageenan, Xanthan Gum, Lactic Acid, Gly-ceryl Caprylate, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Geraniol*. *from natural essential oils organic ingredient

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.