14 april 2024

 Floranie Face Oil CBD+CBG

Floranie Face Oil CBD+CBG

 Floranie Face Oil CBD+CBG


En hudvårdsprodukt som innehålla Cannabis Sativa seed oil innehåller således hampafröolja också visat gynnsamma effekter på huden men just den delen innehåller inte Cannabidiol. Cannabidiol = CBD har visat sig ha mer optimal effekt. Cannabis Sativa Extrakt/Leaf Oil innehåller CBD men mängden är oviss och oftast endast tillverkaren kan ge svar på hur stor mängd/procent. Ren CBD heter Cannabidiol. CBD kommer från plantans (Cannabis Sativa) blad eller stjälk. Mer om Cannabis Sativa & Cannabidiol i hudvård kan du läsa här

Genom att hålla koll på inci/ingredienslistan kan man få en större inblick i vilken typ av ingrediens produkten innehåller. 


Floranie Face Oil CBD + CBG

En liten brun glasflaska med pipett som innehåller 10% (1000mg) CBD och 0,2% (20mg) CBG. Så vad lovar denna olja? The ONE Facial Oil innehåller en perfekt kombination av CBD- och CBG-olja som skapar en kort- och långsiktigt frisk hud. Mindre inflammationer, mer glow, mindre känslig hud, mer återfuktad hud samt högre elasticitet och fasthet.

Oljan kan användas separat istället för båda olja och fuktighetskräm. Eller läggas till den den vanliga hudvårdsrutinen. Innehåller beräknas att räcka  i ca 20-30 dagar om man använder den morgon och kväll (3-4 droppar per applicering). Mängden droppar per applicering beror lite på vilken hudtyp du har. Har du normal till fet hud rekommenderas mindre mängd ca 3-4 droppar. Vid torr hud 4 – 10 droppar. Det gäller att anpassa efter hudens behov. Totalt innehåller flaskan ca 200 droppar.

Mitt omdöme

Jag tror nog att jag aldrig tidigare testat någon helt ren CBD ansiktsolja. Det har nog faktiskt varit ren hampafröolja mestadels och kanske även med någon lägre procent av CBD blandat med andra ingredienser. Hampafröolja har en mer utpräglad ‘hö’ doft och kraftigare konsistens.

Floranie Face Oil innehåller ren CBD och CBG utan hampafröolja. Det doftar ingenting, helt neutral. Har lätt men ändå väldigt rik formula som gör att den är lätt att applicera samtidigt som det är ganska dryg. Jag har ju torr hy (eksem & känslig/reaktiv) men för mig har det räckt med ca 4 – 5 droppar, för att min hud ska bli nöjd. 

Så här har jag använt den

Jag har applicerat oljan på rengjord hud, sprayat lite med ansiktsmist/hydrolat innan och sedan masserat in olja lätt. Därefter applicerat fuktighetskräm. Jag har nu använt min olja under den lite kallare årstiden men jag tror att när det blir varmare så klarar denna oljan att göra sitt ensam. 

Väldigt imponerad av dess kvalité och effekt på huden. Jag upplever den som lugnande, läkande, fuktgivande och väldigt mjuk men fortfarande inte kraftig/tung eller kladdig. Den ger en silkeslen känsla på huden och samtidigt ett fint litet glow.

Nackdelar

Kan inte finna några nackdelar. Det enda som stoppar mig från att ladda upp ett lager hemma är priset 😉 För den här oljan skulle jag alltid vilja ha till hands i min hudvårdsrutin.

Floranie Skincare The ONE Face Oil Floranie – 10 ml 649 kr

Caprylic/Capric Triglyceride, Cannabidiol, Cannabigerol 100% naturlig.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.