19 april 2024

SantaVerde Face & Eye Cream

SantaVerde Rich Cream & Eye Cream

SantaVerde Face & Eye Cream

Recension

Santaverde Naturkosmetik är ett tyskt hudvårdsmärke som använder ren aloe vera juice i stället för vatten i sina produkter.  Aloe vera juicen kommer från deras egna ekologiskt certifierade odling i Andalusien (Spanien). Förutom Aloe vera juice som bas innehåller deras produkter växtoljor och extrakt. De har även en serie utan doft.

Rich Face Cream Fragrance Free – 30 ml 379 kr

Den här ansiktskrämen ska var extra fyllig och ge huden näring samt ha en regenererande effekt. Den rena aloe vera juicen och vitamin E ska optimera fuktberikningen. Sheasmör och arganolja ska ge intensiv näring och stärkande effekt. Jättenattljusolja ska ha en lugnande effekt på rodnader och regenererar lipidstrukturen. Krämen ska hjälpa till att skydda huden.

Mitt omdöme

Rich Face Cream kommer i en vit plasttub med skruvlock. Konsistensen är fyllig men inte kladdig eller fet. Den är lätt att applicera och smörja in på huden. Den ger som en liten skyddande hinna på huden och huden känns mjukare och återfuktad direkt. Jag gillar den här formulan som ger ett långvarigt resultat av fukt och lugnande effekt. 

SantaVerde Rich Cream & Eye Cream

Den är utan doft vilket är positivt för mig. Även om jag kan klara av en del lite mer doftsatta produkter så är mitt första val alltid parfym/doftfritt. Jag kan ana en doft som får mig att tänka på lakrits, den här krämen har i alla fall inte någon udda doftsensation som ganska många doftfria produkter kan ha 😉 Den är jätteskön och lugnande till eksemhänder också.

 

Eye Cream Fragrance Free 379 kr 15 ml 

Den här ögonkrämen innehåller förutom basen av aloe vera juice även extrakt av ögontröst och tigergräs (Gotu Kola) som ska hjälpa till att minska svullnader samt lugna irritationer. Druvkärnsolja och havtornsolja ska hjälpa till att regenerera det känsliga området runt ögonen och bevara dess elasticitet.

Mitt omdöme

Ögonkrämen kommer i en vit liten plasttub med skruvkork med en spetsig öppning. Vilket gör den lättare att dosera ut. Ögonkrämen är också rätt så fyllig i sin konsistens  men fortfarande lätt. Jag applicera med ringfingret runt hela ögat och även lite lätt på själva ögonlocket då jag ofta för eksem där. 

SantaVerde Rich Cream & Eye Cream

Precis som med Rich Cream upplever jag direkt en lugnande återfuktande effekt. Den är också doftfri och har ingen bidoft.  Den blev faktiskt en favorit nästan vid första appliceringen 😉

Alldeles nyligen att de även lanserat en till doftfri ögonprodukt, Hyaluron Eye Serum, tror kanske inte den har hunnit komma hit ännu men den är jag väldigt nyfiken på 😉 

Rich Cream
Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Persea Gratissima Oil*, Olea Europaea Fruit Oil*, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter*, Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Myristyl Alcohol, Alcohol*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Theobroma Cacao Seed Butter*, Sodium Lactate, Silybum Marianum Seed Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil*, Glyceryl Stearate SE, Olive Oil Aminopropanediol Esters, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Tocopherol, Sodium Cetearyl Sulfate, Ascorbyl Palmitate, Sodium Phytate, Levulinic Acid, P-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Glycerin, Lavandula Angustifolia Oil*, Sodium Hydroxide, Parfum**, Limonene, Linalool, Geraniol, Citral, Coumarin, Benzyl Benzoate, Citronellol. *Certified organic **Natural essential oils

Eye Cream
Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Cocos Nucifera Oil*, Carthamus Tinctorius Seed Oil*, Euphrasia Officinalis Extract*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Butyrospermum Parkii Butter*, Glycerin, Centella Asiatica Flower/Leaf/Stem Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Alcohol*, Betaine, Passiflora Edulis Seed Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil*, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lactate, Glyceryl Stearate, Mangifera Indica Seed Butter, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lauryl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Levulinic Acid, P-Anisic Acid, Sodium Hydroxide. *Certified organic

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.