1 mars 2024

Mina solskydd i sommar

Mina solskydd i sommar

Mina solskydd i sommar

Kemiskt eller Mineralbaserat eller en kombination av båda det är helt upp till var och en 😊

Mina solskydd i sommar

Det här är mitt gäng av solskydd som jag börjat använda nu under våren och planerar att använda under resten av sommaren

Jag väljer helst Mineral baserat (fysikaliska) solskydd 😉

Solskydd kropp

🌞 Sol de Ibiza Natural Mineral Sunscreen SPF 30 – den använder jag till kroppen i första hand.  Kompakt solkräm i  en fin plåtburk som smälter vid kroppsvärme. Ger minimalt vit hinna. Kan uppleva att den känns lite uttorkande emellanåt, men den har fungerat bra som solskydd. Doftfri. Den börjar ta slut nu och då jag märkt att huden blivit mer känslig vartefter som solens strålar blir intensivare, så kommer jag satsa på någon solkräm med spf 50. Brukar klara mig med spf 30 annars , men får lyssna på kroppen. Tillsvidare fortsätter jag med det kemiska solskyddet jag köpt med spf 50 (se nedan).  

Solskydd ansikte

🌞 Mossa Defence Certified Natural Suncreen Face SPF 30  –   den har en aning färg som ger ett fint lyster. Den använder jag främst till ansiktet fast ibland får armarna och händerna sig en insmörjning också. har en lätt fruktig doft.

Alphanova Face Sensitive 50+ SPF Tinted (nude) .  Det här är en tonad/färgad solkräm till ansiktet.  Nude är den ljusaste och den är ganska mörk för att vara nude men den smälter ihop med den egna hudnyansen ganska bra och ger en fin lyster och fin solbrun nyans. Den passar bäst att använda som en foundation eller färgad dagkräm och ger ett fullgott spf skydd. Den har en fyllig men inte kladdig eller ‘trög’ konsistens. Doftfri

Det man bör tänka på är att alla tonade solskyddskrämer lätt färgar av sig på ljusa kläder, så man bör vara lite försiktig och bäst att undvika hals och dekolletaget 😉 

Lip Balm med SPF 

🌞 Sol De Ibiza spf 15 – oparfymerat.  Den är vit men blir inte vit på utan  ger läpparna en fin glans. Kommer i smart papphylsa.

🌞 Dr Organic Coconut spf 15.   Är som ett cerat med kokosdoft. Den verkar ha utsgått ur deras sortiment dock 😉 

Ljus- och fotosensibilitet – gör huden extra känslig

Det verkar som om jag nere vid vristerna på båda benen inte riktigt klarar av solen strålar speciellt bra i år 🙁 Har två specifika områden (samma plats) på båda benen med någon form av soleksem, så förmodligen fotosensibilitet som gör huden extra känslig.  Jag köpte en sollotion från ACO Sun Lotion Intolerance SPF 50 oparfymerad (kemisktsolskydd). Den fungerar bra på övriga benen men är inte tillräcklig där dessa extremt känsliga områden finns.

Hudläkare rekommenderar högt solskydd och gärna så kallad Total Sunblock (spf 100). Nu är det väldigt svårt att få tag i spf 100 överhuvudtaget i Sverige. Även om det är med ett så kallat kemiskt filter. 

Mina solskydd i sommar

Jag har faktiskt bara hittat ett alternativ och det är Eucerin Actinic Control spf 100 . Jag hade väl gärna velat undvika vissa ingredienser den innehåller men får nog satsa på den i alla fall. 

Varför har jag då valt några kemikaliska solskydd?

Kanske kan rimma illa med att jag förespråkar naturligt och ekologiskt i största allmänhet. Men ibland är man tvungen att välja alternativ som man helst skulle vilja undvika pga av olika anledningar t ex medicinering, sjukdomar och känslighet. Det viktigaste är dock att allt se till att ge huden det bästa skyddet så att skador inte uppstår.

Brun utan sol – selftan

Främst till benen då de är snövita jämfört med armarna 😉

Self Tan   från Rosenserien. Det är som en krämig lotion, vit och har mild rosendoft. Ger faktiskt inte den karaktäristiska B-U-S doften. En aning kan uppstå men det är ju liksom själva processen så att säga.

Den ger väldigt fin färg måste jag säga. Första gångerna blandade jag ut med lite bodylotion för att vara på säkra sidan 😉 Men det blev väldigt jämnt och fint. Vill man ha mer färg är det bara att upprepa. Men bästa är att man gradvis kan bestämma själv, så att det inte blir alldeles för stora kontraster =) Den här kan naturligtvis användas till hela kroppen även ansiktet =)

Jag har också skaffat mig Artic Sun Drops från Care of Gerd.

Ett av deras senaste släpp. Har inte testat ännu men det är som ett serum till ansiktet som man kan applicera direkt eller blanda några droppar i sin dagkräm =)

Jag försöker undvika det jag gjort tidigare

Att köpa på mig för många olika solskydd (lätt att lockas av rea, ni vet vad jag menar 😉 ) och sen har resultatet blivit att jag  öppnat dem för att variera mellan de olika solprodukterna, men i slutet av solsäsongen inte hunnit använda upp dem. Lite synd att behöva slänga bort halvfulla förpackningar.

Betakaroten tillskott

Varje solsäsong brukar jag ta tillskott av betakaroten. Jag brukar hålla mig till ett och märke som jag vet att jag tål  och som fungerar bra (finns mångder av olika sorter på marknaden samt prisklasser). 

I år ska jag testa ett nytt märke Shine Betakaroten från märket Under The Skin. Den här burken fanns med i presspåsen från Stockholm Beauty Week. Inte riktigt samma innehåll som de jag brukar ta, förutom betakarotenet. Men ska bli intressant att testa =) 

☀  ☀  ☀

Jag vill bara avsluta med att säga att jag inte är en person som ligger rakt upp och ner och solar någon längre stund. Som jag klarade av när jag var yngre 😉 Mestadels sitter jag en lite stundd å jag kan tycka det är skönt, men sedan blir det under parasoll i skugga. Men även där utsätts vi ju för solexponering samt om man är ute och promenerar. Därav vikten av att använda solskydd passande vad kroppen/huden kräver =)

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.