5 mars 2024

Recension doftfria ansiktskrämer

recension doftfria ansiktskrämer

Recension doftfria ansiktskrämer 

Lavera Naturkosmetik

Det tyska märket Lavera har fått tillskott i Basis Sensitive Serien med en fuktighetskräm utan doft. Personligen tycker jag att Basis Sensitive Serien har en ganska stark doft trots att den är särskilt utvecklad för känslig hud. Men allt är ju så individuellt, eller hur? =)  Den här nya fuktighetskrämen heter Lavera Basis Sensitiv Calming  Moisturising Cream utan doft. Den gillar jag både doftmässigt, då doften är helt neutral, och hudmässigt. 

Konsistens är som en lättare fyllig lotion. Den är lätt att applicera och ger mycket fukt. Jag upplever även att den lugnar huden vid irritationer. Den innehåller bland annat aloe vera och mandelolja. Innehåller inte Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool Citronellol, Geraniol, Citral, (Det står nog lite fel under inci på sidan dit länken nedan leder, jag kollade på förpackningen för säkerhetsskull ;).

Lavera Naturkosmetik Basis Sensitiv Calming Moisturisng Cream – 50 ml ca pris 179 SEK

recension doftfria ansiktskrämer~          ~          ~         ~

Santa Verde Naturkosmetik

Från det tyska märket Santaverde Naturkosmetik kommer denna dagkrämen som är helt utan doft. De har en serie i sitt utbud som  är parfym/doftfri. Jag har tidigare testat Cream Rich har jag skrivit om här. Cream Medium har jag bara testat i ett litet sachet prov.  

Cream Light som jag testat nu är för normal och kombinerad hud. Det är den lättaste krämen av de tre som naturligtvis framgår av namnet. Konsistensen är som en fyllig  krämig lotion men upplever att den inte ger tillräckligt med fukt till min hud. Krämerna innehåller b la aloe vera, mandelolja , avokadoolja, shea- och kakaosmör.

Den är däremot väldigt lugnande  på en irriterad hud så jag brukar även använda den till att smörja in eksem utsatta partier på armar och ben.  

Jag tror nog att Cream Medium – för normal till torr hud, skulle passa bättre till mitt ansikte under den varmare årstiden och Cream Rich – för torr hy, till höst och vinter. Cream Rich upplevde jag som väldigt skön och minskade de torra stramande partierna i ansiktet. Vilket inte Cream Light riktigt klarade av.

Santaverde Cream Light – 30 ml ca pris 379 SEK

 

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.