5 mars 2024

3 produkter från polska Vianek

3 produkter från polska Vianek

Vianek är ett naturligt hudvårdsmärke från Polen, skapat av naturliga växtbaserade ingredienser med energigivande fruktiga dofter och specialiserade produktserier. Produkterna ger lyster och överflöd för att rikta in sig på specifika hudtyper och tillfredsställa de olika hudvårdsbehoven hos dagens krävande konsumenter.

Jag hittade det här märket hos Lyko.se. Hudvårdsmärket har olika serier för olika hudtyper.

Prismässigt så ligger produkterna inom ramen budget – vilket är stort plus 😊

Jag beställde hem tre produkter från deras Gentle serie. 

  1. Cleansing Oil 150 ml 80 kr – PAO 3mån 
  2. Face Cleanser 150 ml 60 kr – PAO 3 mån  
  3. BB Cream SPF 15 Dark 50ml 90 KR – PAO 6 mån 
Rengöringsolja och rengöringslotion

Jag har använt Cleansing Oil tillsammans med Cleansing Lotion. Varierat lite mellan några pump av oljan i handflatan tillsammans med rengöringslotionen samt att först applicera oljan i ansiktet, skölja av och sen applicera rengöringslotionen och tillslut sköljt med ljummet vatten. Jag har applicerat båda på fuktad hud. Det har fungerat bra. 

Båda produkterna är doftsatta och har en blommig doft. Min hud att tolererat dem ganska bra utan större besvär. Jag har bara använt dessa två till ansiktet (hals och dekolletage) inte att ta bort ögonmakeupen med.

Konsistens

Rengöringsoljan är lätt och att känns inte kladdig.
Rengöringslotionen är som en lätt lotion som känns fyllig när man applicerar den på huden. 

BB Cream 

Den finns i två nyanser: Light och Dark, jag valde Dark. Tyvärr var nog den nyansen lite för orange för mig. Själva BB Cream i sig gav bra täckning och hade en bra konsistens och kändes inte kladdig på huden. Dock upplevde jag att den ‘fastnade’ i de torraste partierna och på så sätt krackelerade på min hud. Så för min hudtyp var den inte optimal.

Jag tycker dock att detta märke är väl värt att testa om ni inte gjort det. Det är svårt att få tag i naturkosmetik i ‘bra’ budgetklass här i Sverige, vilket är lite synd. Det finns oftast lite fler utbud utomlands, speciellt i Tyskland.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.